Clock & Translate

01 Αυγούστου 2013

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ - Έγιναν μύλος στην κυβέρνηση - Τρόικα & Στουρνάρας επιταχύνουν το "ναυάγιο"


Το καράβι της… συγκυβέρνησης μπάζει νερά και είναι θέμα χρόνου να βουλιάξει όπως όλα δείχνουν....Τα εξοντωτικά μέτρα και οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο προκαλούν εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία, τη στιγμή που η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, να γίνουν δηλαδή και άλλες απολύσεις, να μειωθούν επιπλέον μισθοί και συντάξεις, να μπουν νέοι φόροι κ.α.

Πολλοί βουλευτές, τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ έχουν ανέβει στα… κάγκελα και είναι έτοιμοι να πηδήξουν από το πλοίο, αφού διαπιστώνουν πώς όσα έχουν ψηφίσει εδώ και ένα χρόνο, δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, αποδεικνύονται μια τρύπα στο νερό.  

Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα περί «κουρασμένων βουλευτών» ίσως για κάποιους να αποτελέσουν αφορμή να αποφασίσουν την εγκατάλειψη του σκάφους, αν και τόσο ο κ. Στουρνάρας που δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τρόικας στην Ελλάδα όσο και οι επικεφαλής της κυβέρνησης Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα τους δώσουν και άλλες ευκαιρίες.
Είναι απολύτως βέβαιο με τη ρότα που έχουν χαράξει.
   
Πυρ ομαδών κατά Στουρνάρα εξαπέλυσαν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης, ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Θ. Μπούρας, η εκπρόσωπος Τύπου Άννα Ασημακοπούλου, βουλευτές όπως η Σοφία Βούλτεψη και ο Γ. Βλάχος και πολλοί ακόμη. Ο κ. Βλάχος μάλιστα, που ανήκει στο σκληρό πυρήνα των Καραμανλικών πρόσθεσε «ο Θεός να σας φωτίσει».

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Στουρνάρα κράτησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, οι οποίοι κάθε άλλο παρά τις αντιδράσεις των βουλευτών θέλουν προκειμένου να υλοποιηθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας-κινητικότητας-απολύσεων.

Δεν είναι όμως η Κ.Ο. της ΝΔ που «βράζει», αλλά και αυτή του ΠΑΣΟΚ. Προηγήθηκε η δήλωση του Μ. Κασσή ότι η επέκταση της έκτακτης εισφοράς συνιστά νέο μέτρο και δεν πρόκειται να περάσει ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση, για να ακολουθήσει η Θεοδώρα Τζάκρη που επιτέθηκε στο πρωθυπουργό για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με αφορμή την πώληση της ΕΥΔΑΠ. Τα μάζεψε βέβαια όταν είδε τη διαγραφή να έρχεται.

Στο ίδιο μομέντουμ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος που δήλωσε ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι ξεκούραστοι τεχνοκράτες ότι κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή τη Βουλή».

Οι βουλευτές σε καμία περίπτωση δεν είναι άμοιροι ευθυνών και όταν έρθει η ώρα είτε πηδήξουν από το καράβι, είτε βουλιάξουν με αυτό, στη συνείδηση των πολιτών θα αποτελούν πιόνια των δανειστών και των εγχώριων εκβιαστών που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.

Οι δήθεν αντιδράσεις τους συνιστούν κοροϊδία και εμπαιγμό προς τους πολίτες, αφού γνώριζαν εξ’ αρχής τι προβλέπει το μνημόνιο και ότι η πολιτική αυτή είναι απολύτως αδιέξοδη.

Φαίνεται ωστόσο, απο τις αντιδράσεις των βουλευτών πώς η καλοκαιρινή ραστώνη στην οποία προσέβλεπε η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε καλοκαιρινή θύελλα, με την κοινωνία να μοιάζει σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και την τρόικα να ζητάει επίμονα νέες… θυσίες.

Υπό το κλίμα αυτό, όσα υπουργικά συμβούλια να κάνει ο κ. Σαμαράς, όσες απειλές και να εκτοξεύσει περί δήθεν εκλογών σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί κάποιο νομοσχέδιο, η μοίρα της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη και ο βίος της σύντομος.
πηγή:defenecenet.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets