Clock & Translate

01 Αυγούστου 2013

Σε «καραντίνα» ο Κεδίκογλου


Τον περασμένο Ιούνιο όταν η κυβέρνηση κινδύνευσε να καταρρεύσει και τελικά διατηρήθηκε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε άνθρωπος που να στοιχημάτιζε υπέρ της διατήρησης του Σίμου Κεδίκογλου στο νέο σχήμα.

Κι όμως, ο βουλευτής Εύβοιας όχι μόνο παρέμεινε στην κυβέρνηση αλλά κράτησε και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον οποίο στιγματίστηκε άλλωστε κάνοντας την περίφημη δήλωση-μνημείο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κάπως έτσι και τώρα, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι ήρθε η ώρα για τον Σίμο Κεδίκογλου να παραιτηθεί. Το «σκάνδαλο» με την σύντροφό του ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του δεν ήταν όμως αρκετό για τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αν και περίμενε την παραίτηση του Σίμου δεν την αξίωσε κιόλας. Ο ίδιος πέρα βρέχει. Έτσι κι αλλιώς οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κεδίκογλου είναι περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Γνωρίζοντες τα του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Κεδίκογλου δεν έχει ούτε πληροφόρηση, ούτε καλείται στις κλειστές συσκέψεις.

Ο ρόλος του περιορίζεται στο να υπογράφει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στην πλειονότητά τους απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ κι ως εκεί. Ως εκ τούτου είναι άγνωστο εάν ο Σαμαράς θα πάρει μαζί του στην Ουάσιγκτον τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όπως άγνωστοι είναι και οι λόγοι για τους οποίους ένα πρόσωπο που δεν θεωρείται του στενού κύκλου του πρωθυπουργού και αντιμετωπίζεται ως κόκκινο πανί από το Μαξίμου επιβιώνει σε κάθε κρίση…

Σχολιάστε:

Blogger Widgets