Clock & Translate

05 Αυγούστου 2013

Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Μισθοί, συντάξεις, απολύσεις, και σπίτια - Ζητούν την οριστική ισοπέδωση της χώρας

Η απάνθρωπη τρόικα έρχεται με νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο τον Σεπτέμβρη το οποίο θα επιβάλει την κατάργηση, 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα,κατώτατο μισθό 495 ευρώ (μεικτά, στο χέρι να υπολογίζετε 400 και πολλά θα είναι), απελευθέρωση των απολύσεων (δηλαδή όλοι οι ακριβοί θα απολυθούν, και θα προσληφθούν εξαθλιωμένοι των 400 ευρώ), και το καλύτερο για το τέλος. Έρχεται η άρση των πλειστηριασμών ακινήτων.
 
Μιλάμε για ένα πακέτο έκρηξη, που αν ο ελληνικός λαός το δεχτεί, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τον εξετάζουν ως ιδιάζουσα περίπτωση φυλετικού αυτοχειριασμού και ραγιαδισμού,και θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια του 2800 μ.Χ με κάποιο βαρύγδουπο όνομα όπως "σύνδρομο του Homo Mnimonicous Graeca" (εάν υπάρχει λάθος στην λατινική μετάφραση σας παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε, το νόημα το καταλαβαίνετε)
 
Στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προχωρά από το 2014 η κυβέρνηση και σύντομα το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα βγουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες περίπου 15.000 ιδιοκτητών, οι οποίοι αν και δηλώνουν υψηλά εισοδήματα, δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.
 
Αναλυτικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο προβλέπεται να δοθεί χάρη σε όσους οφείλουν δόσεις δανείων τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε και η κρίση κορυφώθηκε.
 
Στο υπουργείο θεωρούν ότι η τριετία είναι ένα λογικό διάστημα να οφείλει κάποιος χρήματα για το ακίνητό του, καθώς μεγαλύτερο διάστημα σημαίνει αποχή από τις υποχρεώσεις του.
 
Φυσικά στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι ούτε να παραγραφούν τα χρέη, ούτε να χαριστούν. Απλά οι δανειολήπτες αυτοί θα πάρουν μια μικρή παράταση για να τα αποπληρώσουν αργότερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ευνοημένοι θα είναι επίσης και εκείνοι που προσπάθησαν να πληρώσουν, έστω και μικρότερο μέρος των δόσεων και δεν εξαφανίστηκαν, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία οι δανειολήπτες.
 
"Δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει 50.000, 60.000 ή ακόμα και 100.000 ευρώ, να διατηρεί ακίνητο επιφάνειας 100, 150 ή και 200 τ.μ και να μην επικοινωνεί καν με την τράπεζα για να διευθετήσει έστω μέρος των υποχρεώσεών του από το 2008, οπότε και ξεκίνησε το μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το μέτρο αυτό δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί και από κοινωνικές ομάδες που απλώς βολεύτηκαν και δεν πληρώνουν, αν και έχουν δυνατότητες ακόμα", λέει πηγή του υπουργείου.
Στο στόχαστρο λοιπόν μπαίνουν περίπου 15.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που από το 2008 δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ για το ακίνητό τους.
 
Βέβαια αρκετοί από αυτούς λόγω της υψηλής φορολόγησης δεν μπορούν να πληρώσουν όχι μόνο τις δόσεις του δανείου τους, αλλά και άλλες βασικές ανάγκες τους, με αποτέλεσμα το υπουργείο να σχεδιάζει τη δημιουργία ειδικού φακέλου για κάθε δανειολήπτη που θα περιλαμβάνει στοιχεία για τον τρόπο διαβίωσης και τα εισοδήματά του.
 
Από το μέτρο των πλειστηριασμών εξαιρούνται οι άνεργοι, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες ασθένειες.
 
Θα υπάρχει επίσης εισοδηματικό κριτήριο, ώστε οι δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, έως 15.000 ευρώ ετησίως να έχουν σημαντικές διευκολύνσεις.
 
Τέλος, θα εξετάζεται επίσης και η παράμετρος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και δεν αποκλείεται και η μείωση των αντικειμενικών αξιών από 200.000 που είναι σήμερα στις 120.000 – 150.000 ευρώ.
 
Η μαγική φράση είναι "δηλώνουν υψηλά εισοδήματα", πολλοί δεν δηλώνουν υψηλά εισοδήματα, προκύπτουν από το φανταστικό τεκμαρτό εισόδημα που τους επιβάλεται από τα τεκμήρια διαβίωσης.Κάποιος που κάποτε έιχε υψηλά εισοδήματα απέκτησε ένα άνετο σπίτι. Τα εισοδήματά του τώρα, μπορεί να έχουν μειωθεί 50%, αλλά το τεκμαρτό εισόδημα που ετσιθελικά, του επιβάλλει η κατοχή του σπιτιού, τον παρουσιάζει σαν να έχει τα ίδια εισοδήματα, ή και περισσότερα, αφού τα τεκμήρια που έχουν επιβληθεί, είναι εξωπραγματικά!
 
 
Όμως έχει και συνέχεια!
 
Με άγριες διαθέσεις και για τον ιδιωτικό τομέα έρχεται η τρόικα στα τέλη του άλλου μήνα στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Real News, οι δανειστές έχουν κρυφή ατζέντα η οποία περιλαμβάνει την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, την μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
 
Επίσης αναμένεται να ζητήσουν περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μαχαίρι στο εφάπαξ τουλάχιστον στο 20% και νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014.
 
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κομισόν στην τρόικα Ματίας Μορς αναφέρει στην εφημερίδα «πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι οραματίζονται, στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου από το 2014 και μετά, νέο κράτος με οροφή τους 450.000 υπαλλήλους και ριζικό ανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας βάσει των υπηρεσιών.
 
Τι να πρωτοσχολιάσουμε! Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πίστευαν ότι με την σφαγή του Δημοσίου θα γλυτώσουν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως και τις ομαδικές απολύσεις. Άνθρακας ο θησαυρός.
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πίστευαν στην δύναμη της μονιμότητάς τους, κάτι που όπως αποδεικνύεται είναι ένα τέιχος φτιαγμένο από πηλό.
 
Οι συνταξιούχοι που αυτοί έβγαλαν την κυβέρνηση Σαμαρά, την ψήφισαν με την προοπτική ότι δεν θα τους κόψει τις συντάξεις. Πλήρης εξαπάτηση.
 
Όσο δε για τον κατώτατο μισθό, με την απελευθέρωση των απολύσεων όλοι θα δουλεύουμε σαν δουλοπάροποικοι για 400 ευρώ, αφού μόλις απολυθούμε εάν ξανβρούμε δουλειά, για τόσο θα δουλέυουμε. Φυσικά οι φόροι θα μείνουν ίδιοι και χειρότεροι, τα φανταστικά μας τεκμαρτά εισοδήματα θα μας δείχνουν όλους πλούσιους, δεν θα φορολογούμαστε για 5000 ευρώ, αλλά για 15000 ευρώ, και θα χάσουμε το σπίτι μας το πολύ σε ένα χρόνο. 
 
Κοινώς το εισοδηματικό μας επίπεδο δεν θα μπορέσει να συντηρήσει τον καναπέ και την τηλεόραση που μας έκαναν τόσο μεγάλη παρέα αυτά τα τέσσερα χρόνια του Μνημονίου. Και το καλύτερο για το τέλος, οι άνθρωποι αυτοί θα μας ζητήσουν και την ψήφο τους, προφανώς με την βοήθεια της τηλεόρασης θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι τώρα η ζωή μας θα είναι καλύτερη, αφού δεν θα έχουμε τίποτα, καμία επίπλαστη ανάγκη (σπίτι, ιδιοκτησία),κανένα άγχος, και προπαντώς η ζωή μας θα είναι Rock!
 
Φυσικά το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα λέγοντας «Το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου  μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντελώς ανακριβές»
 
Αναλογιστείτε όλα αυτά που ακούσατε προ των εκλογών, και όλα αυτά που έγιναν κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, και σκεφτείτε ποιος είναι πραγματικά "ανακριβής".
Σχολιάστε:

Blogger Widgets