Clock & Translate

26 Ιουνίου 2011

Οι Γερμανοί ξανάρχονται



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild υπερασπίστηκε (λεκτικά) το εισόδημα των φορολογουμένων της χώρας του, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να πληρώσει για τα προβλήματα της Ελλάδας! Είπε ο Τεύτων: "Η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει το να σώσει και να βοηθήσει τον εαυτό της. Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων. Η Ελλάδα εδώ και χρόνια ζει πέρα από τις δυνατότητές της". 

Θα του δίναμε δίκιο του επιφανούς καταναλωτή "μπλούτβουρστ"* αν δεν είχαμε ανοίξει ποτέ οποιοδήποτε βιβλίο Ιστορίας, αν δεν είχαμε δει ντοκιμαντέρ για την Κατοχή στην τηλεόραση ή αν δεν είχαμε παππούδες και γιαγιάδες να μας μιλήσουν για το μεγάλο πλιάτσικο και τα ολοκαυτώματα που διέπραξαν οι συμπατριώτες του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα. Ίσως τότε να λέγαμε ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Όμως, κάτι μάθαμε για την Κατοχή και είμαστε βέβαιοι ότι η χώρα του κ. Σόιμπλε οφείλει στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις πολεμικές επανορθώσεις που ουδέποτε κατέβαλε - λόγω των αεί προθύμων μετακατοχικών συνεργατών της ημεδαπής "ελίτ".

Η εφημερίδα "Τα Νέα" στις 14 Νοεμβρίου 1997 έγραφε: "Το τίμημα της γερμανικής κατοχής υπολογίζεται σε 61,5 δισ. δολάρια (17,2 τρισ. δρχ.) πλην του κατοχικού δανείου προς τους Γερμανούς, για το οποίο η απαίτηση της Ελλάδας ανέρχεται σε 485 δισ. δρχ".
 
Με βάση τις σημερινές ισοτιμίες νομισμάτων, χωρίς να συνυπολογιστούν οι νόμιμοι τόκοι, το συνολικό ποσό αγγίζει τα 52 δισ. ευρώ.

Είναι θεμιτό να επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε να σταματήσουν οι Γερμανοί να πληρώνουν για τα προβλήματα της Ελλάδας.
 
Είναι δικαιολογημένο να επιδιώκει να διοχετεύονται οι εθνικοί πόροι της Γερμανίας εκεί που πρέπει 
και όχι στις ελλαδίτικες μαύρες "τρύπες".
 
Είναι υποχρέωσή του να προσπαθεί να τερματίσει κάθε είδους κακοδιαχείριση του υστερήματος των Γερμανών εργαζομένων.

Εξίσου θεμιτό, δικαιολογημένο και επιβαλλόμενο είναι η χώρα μας να μην επαιτεί για Γερμανικές αρωγές αλλά να απαιτεί την καταβολή των αποζημιώσεων για το αιματοκύλισμα και τη διάλυση της Ελληνικής οικονομίας από τους ναζί επιδρομείς. 

http://www.athina984.gr

Σχολιάστε:

Blogger Widgets