Clock & Translate

15 Ιουλίου 2013

Ετοιμάζουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο για εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες

Έντονες αντιδράσεις για το υπό ψήφιση πολυνοσχέδιο υπήρξαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, αναμένεται να γίνουν κάποιες αλλαγές που αφορούν τους σχολικούς φύλακες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Για τους σχολικούς φύλακες συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους, καθώς επί χρόνια δεν είχαν ασφάλιση παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθλαψη.
Για τους εκπαιδευτικούς, όσοι φεύγουν από τα τεχνικά Λυκεία καθώς οι ειδικότητες καταργούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα θα ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή θα μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι.
Αποφασίσθηκε επίσης να αποσυρθεί η τροπολογία για την χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από άλλους υπουργούς αλλά και η απαλλαγή από ποινική ευθύνη των μελών του ΔΣ του ΤΧΣ.
Οι συναντήσεις της ΚΕΔΕ
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στις 16.00 θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί
Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η λέξη “διαθεσιμότητα” από την τροπολογία. Ζήτησαν επίσης αυτό να γίνει το επόμενο διήμερο αλλιώς, όπως είπαν, θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Κατα δήλωση εκπροσώπου τους ο κ. Βενιζέλος τους απάντησε οτι θα εξετάσει το αίτημά τους.
Επίσης, στη συνάντησή τους με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Σίμο Κεδίκογλου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν στο σύνολό τους, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν θα φύγουν από το δυναμικό των δήμων.
 newsit
Σχολιάστε:

Blogger Widgets