Clock & Translate

05 Αυγούστου 2013

Αποκάλυψη της «Αυγής»: Με υπογραφή Σαμαρά η δέσμευση για νέα μέτρα

samaras_main
Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες ανθρωποθυσίες και τη λήψη νέων ακόμα πιο δυσβάστακτων μέτρων, με την επιστολή του προς την τρόικα στις 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την έκδοση της τριμηνιαίας έκθεσης σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Tην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η «Αυγή» υπογράφουν οι Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος:
eggrafo1eggrafo2
Ο πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να πάρει «πρόσθετα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως θα χρειαστούν, για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος». Στο ίδιο μήκος κύματος υπουργοί του κλίματος Σαμαρά, όπως ο Γ. Βρούτσης και ο Θ. Σκορδάς, φροντίζουν να συντηρούν τη συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων για το ασφαλιστικό και την πρώτη κατοικία. Σχολιάζοντας την επιστολή Σαμαρά στους Δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «ο μνημονιακός κατήφορος δεν έχει τέλος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, όπου για την υλοποίηση της καταστροφικής αυτής πολιτικής καταπατούνται δικαιώματα, υποβαθμίζονται θεσμοί και εν τέλει συρρικνώνεται η δημοκρατία».
Την ίδια ώρα, και ενώ από πολλές πλευρές υπογραμμίζεται το αδιέξοδο του προγράμματος «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας, η Κομισιόν στην έκθεσή της ανοίγει παράθυρο για περισσότερες από τις 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, που προβλέπει το Μνημόνιο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή υπερψήφιση, παρά τις αντιδράσεις, της τροπολογίας για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου με απλά Προεδρικά Διατάγματα και διαδικασίες «fast-track».
Όπως σημειώνεται σε πρόσφατη ανάλυση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι πρόσφατες εκθέσεις ΔΝΤ και Κομισιόν ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο το αδιέξοδο της ασκούμενης πολιτικής και την παράταση του μαρτυρίου και των δοκιμασιών που υπομένει τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. «Κίνδυνοι» για τη βιωσιμότητα του χρέους, χρηματοδοτικό κενό 10,9 δις.€ και δημοσιονομικό «άνοιγμα» 4,3 δις.€ συνθέτουν μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα, διαλύοντας οριστικά τη μυθιστορηματική αφήγηση του κυβερνητικού success story και ανοίγοντας το δρόμο για τη λήψη νέων και επέκταση των υφιστάμενων δυσβάχτατων μέτρων που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.»

Πηγή: left.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets