Clock & Translate

30 Ιουλίου 2013

Τα Σκόπια είναι..Βουλγαρία, φώναξαν Βούλγαροι.

Σύντομα τα Σκόπια θα αντιληφθούν το θανάσιμο λάθος που έχουν κάνει προκαλώντας τη χώρα μας η οποία  μέχρι τώρα είχε γνήσιο συμφέρον να επιθυμεί την επιβίωση τους σαν κράτος.Κάθε τόσο τα γειτονικά κράτη της Αλβανίας και της Βουλγαρίας τους απειλούν και εγείρουν όχι μόνο εδαφικές αξιώσεις άλλα και υποστηρίζουν την μη ύπαρξης τους σαν "έθνος" ούτε καν σλαβικής καταγωγής. Ας αφήσουμε όμως τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των πρωθυπουργών του νοτιοσλαβικού κράτους και της Βουλγαρίας στην  Κιουστεντίλ, η βουλγαρική πόλη έγινε πόλος έλξης των Βούλγαρων εθνικιστών και κυρίως των μελών  του κόμματος του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ- VMRO.
 
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν από τους διαδηλωτές ήταν « Τα Σκόπια είναι Βουλγαρία» «Πριν –Τώρα- Πάντα τα Σκόπια είναι Βουλγαρία», «Κάτω τα χέρια από τη βουλγαρική Ιστορία», «Όχι στην τρομοκρατία των Βουλγάρων στα Σκόπια» κλπ. Οι διαδηλωτές συνοδεύονταν από τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος VMRO, Άγγελ Τζαμπάζοφ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets