Clock & Translate

31 Ιουλίου 2013

Ασυλία τέλος με εντολή της Τρόικας – Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Ασυλία τέλος με εντολή της Τρόικας – Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη κατοικία περιλαμβάνονται κάποια κριτήρια ώστε να προστατευτούν κατά το δυνατό περισσότεροι πολίτες.
Οπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν παράγοντες όπως αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.
Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί τα εξής κριτήρια που θα καθορίζουν ποια ακίνητα θα μπαίνουν από το νέο έτος στη διαδικασία των πλειστηριασμών:
  • Κοινωνικά κριτήρια όπως ανεργία και εισόδημα
  • Η χρονική διάρκεια της απαγόρευσης του πλειστηριασμού.
  • Η έκταση του εν λόγω ακινήτου
  • Το ύψος του δανείου
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κόκκινο περίπου 320.000 δάνεια και υπολογίζεται ότι σε διαδικασία πλειστηριασμού θα μπουν περίπου 100.000.
Πηγή: KoolNews.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets