Clock & Translate

08 Ιανουαρίου 2013

Κλιμακώνει τις απειλές κατά της Ελλάδας για την ΑΟΖ η Τουρκία!! Δεύτερη "απειλή" μέσα σε λίγες ώρες...


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ_ Ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ επισκέπτεται την Αλγερία και την Λιβύη όπου ηδη η Τρίπολη προκαλεί προβλήματα με το θέμα της ΑΟΖ. 

Ο τούρκος υπουργός μίλησε για «αμφισβητούμενες περιοχές» στο Αιγαίο και ουσιαστικά ζήτησε από τη χώρα μας να μην κηρύξει ΑΟΖ.

"Δεν νομίζω ότι η γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό" κατέληξε ο τούρκος Υπουργός. 

Ο Τανέρ Γιλντιζ στη Λιβύη δήλωσε πως η Τουρκία θα αυξήσει την ποσότητα πετρελαίου που αγοράζει από την Τρίπολη και από τα επτά εκατομμύρια βαρέλια το έτος θα φτάσει στα δέκα εκατομμύρια ενώ τουρκικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στα έργα κατασκευής υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2.5 δις δολαρίων. Η Άγκυρα ζήτησε από την Λιβύη και κοιτάσματα για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Αυτές οι οικονομικές σχέσεις φαίνεται πως προκαλούν προβλήματα στην χώρα μας με τη Λιβυή να παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας στο θέμα της ΑΟΖ. 

onalert.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets