Clock & Translate

08 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμαστείτε... Θα χρειαστούν και άλλο σώσιμο από τον Ελληνικό Λαό οι τραπεζίτες μας...!!


Είναι... αξιοθαύμαστο να διαβάζει κανείς τις οικονομικές σελίδες και να παρακολουθεί τα σκηνοθετημένα δελτία ειδήσεων, χωρίς να διαβάζει ή να ακούει ούτε ένα αρνητικό σχόλιο για την οικονομική κατάσταση των τραπεζιτών της χώρας. 

Τα τελευταία χρόνια οι πακτωλοί των εύκολων υπερκερδών τους στέρεψαν και άρχισαν οι χασούρες από τις αλόγιστες επενδύσεις τους σε τοξικά ομόλογα, από τις δαπανηρές, απρογραμμάτιστες και τελικά καταστρεπτικές επεκτάσεις τους εκτός Ελλάδος (Ναι! Έπρεπε να μοιράσουν τις καταθέσεις των Ελλήνων ως τσάμπα χρήμα σε δανειολήπτες, οι οποίοι ουδέποτε και γύρισαν τα δανεικά), από τα θαλασσοδάνεια σε ημετέρους, σε επιχειρηματικές φαμίλιες, σε πολιτικά κόμματα και σε δικές τους off-shore εταιρίες μπροστάντζες ξεπλύματος και υφαρπαγής χρήματος, τους ξεχρεώνει αυτός που οι ίδιοι αποκαλούν περιφρονητικά ως «υποζύγιο» ή «βαστάζο», υπονοώντας ξεδιάντροπα τον Ελληνικό Λαό.

Όλα αυτά τα δανεικά και αγύριστα έγιναν βαλιτσάκια με ρευστό και ταξίδεψαν σε Ελβετικές, Λουξεμβουργιανές και Σιγκαπουριανές θυρίδες (γιατί άραγε δεν έχει ανοίξει καμία). Μόνο ο Λαυρεντιάδης ήταν άραγε που δανειοδοτούσε μέσω Proton Bank τις δικές του εταιρίες ή άλλα επιχειρηματικά σχήματα φαντάσματα που μόνο σκοπό είχαν να ρουφήξουν το ποσό του δανείου και να το εξαφανίσουν; Και αν έδιναν και 5-6 πιστωτικές κάρτες ή μερικά καταναλωτικά σε εμάς που ιδέα δεν είχαμε από αυτά, τούτο δεν ήταν παρά το κοκαλάκι που με τέχνη και σχέδιο πετούσαν για να μπορούν οι ίδιοι να κλέβουν, να ξαφρίζουν ανενόχλητοι το χαβιάρι. Τώρα λοιπόν και μετά τα τελευταία 50 δισ. ευρώ που έχουν λαμβάνειν οι τραπεζίτες μας μέσα στο έτος 2012, λεφτά για τα οποία ο Ελληνικός Λαός υποθήκευσε όχι μόνο ολόκληρη την κρατική και ιδιωτική του περιουσία αλλά και το μέλλον των εγγονιών του, φαίνεται πως είναι πολύ πιθανόν μέσα στο 2013 να μας ζητήσουν να τους ξαναχαρίσουμε και άλλα δισεκατομμύρια. Και να γιατί.

Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, και αυτά είναι για τις λειτουργίες τους μόνο εντός Ελλάδος (χώρια λοιπόν οι τεράστιες χασούρες τους εκτός της χώρας που κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό!») εκτινάχτηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 55 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση στις καθυστερήσεις κατά 50% μέσα στο έτος μόνο και μόνο του 2012. Δηλαδή, τα κόκκινα δάνεια είναι περισσότερα από τα λεφτά που μας πήραν μέσα στο προηγούμενο έτος για να ανακεφαλαιοποιηθούν και να καθαρίσουν οριστικά. Δήθεν... Το βαρέλι που λέγεται Έλληνες τραπεζίτες δεν έχει πάτο! Είναι φανερό ότι είναι εξαιρετικά πιθανό έως σίγουρο, πως μέσα στο 2013 θα επιστρέψουν και θα μας ζητήσουν να τους ανακεφαλαιοποιήσουμε εκ νέου. Με ποιο άλλοθι τούτη την φορά; Ότι θα μας σώσουν τις καταθέσεις που δεν έχουμε; Ότι θα ρίξουν χρήματα στην οικονομία (η καραμέλα αυτή έχει φθαρεί); Ότι θα εκτιναχθεί η ανεργία αν δεν τους σώσουμε (μα είμαστε ήδη το 30% εξ ημών άνεργοι). Κάποιο καθρεφτάκι θα εφεύρουν μαζί με τα συνεταιράκια τους Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλο.

Επιβάλλεται λοιπόν ως μόνο και οριστικό μέσο εξυγίανσης του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος η άμεση Εθνικοποίησή τους και επαναλειτουργία τους με έναν και μόνον γνώμονα. Αυτόν της αποκατάστασης της εθνικής πρωτογενούς παραγωγής στον αγροτικό τομέα, της εθνικής επαναβιομηχανοποίησης της χώρας, της εθνικής επαναδραστηριοποίησης των ναυπηγείων, των μεταλλείων και των λοιπών πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ιερός σκοπός η αποκατάσταση της χώρας μας, του έθνους μας, των οικογενειών μας και των ατόμων μας ως απαραίτητους πυλώνες και στυλοβάτες μιας χώρας δυνατής, εύρωστης, υπερήφανης, κυρίαρχης. Tι και αν αυτό συνεπάγεται την φτωχοποίηση των Τραπεζιτών μας; Ας είναι! Αποτελεί θυσία απαραίτητη για να ζήσει και να ευδοκιμήσει ο Ελληνικός Λαός.

Οικονομικός Παρατηρητής 

Σχολιάστε:

Blogger Widgets