Clock & Translate

08 Ιανουαρίου 2013

Φρενοκομείο η τρόικα...


Οι συνταγές τους, μία προς μία, έχουν διαψευστεί από την αδυσώπητη πραγματικότητα. Οι ακατάπαυστες προτροπές τους για κατά μέτωπον επιθέσεις εναντίον των λαϊκών αποταμιεύσεων και της ιδιοκτησίας έχουν οδηγήσει σε λογιστικές και ουσιαστικές πανωλεθρίες.

Η κατάφαση των ιθυνόντων τού υπό επιτροπεία κράτους μας στις παρανοϊκές αξιώσεις των τροϊκανών αποτέλεσε την ταφόπλακα του κοινωνικού κράτους και του προ πολλού απολεσθέντος εισοδήματος των πολιτών. Παρά ταύτα, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τραγωδίας επιμένουν στο ίδιο μοτίβο.

Οι εκπρόσωποι των δάνειων δυνάμεων αρνούνται κατηγορηματικά να διευκολυνθούν οι πένητες φορολογούμενοι στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στο κράτος με πολλές δόσεις. Αντί να σιωπήσουν και να αφήσουν την Ελλάδα να ανασάνει, αυτοί οι ανεκδιήγητοι υπάλληλοι έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι με τις διευκολύνσεις και τις πολλές δόσεις «αυξάνονται τα χρέη!».

Φυσικά, η συνέπεια σε αυτή την επίδειξη αναλγησίας και αλαζονείας θα είναι η ισχυροποίηση του κινήματος «δεν έχω - δεν πληρώνω». Αντί για πολλές δόσεις με χαμηλά ποσά, το ελληνικό κράτος θα εισπράξει μία δόση από τίποτα. Σ' αυτό η τρόικα δεν θα μπορέσει να επιβάλει κάποιο βέτο, διότι η ανάγκη πείθει ακόμα και τους θεούς, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Επιπλέον, το κουτί της Πανδώρας αναμένεται να ανοίξει ακόμα πιο διάπλατα εξαιτίας της φημολογούμενης απαίτησης των δανειστών μας να δοθεί στην Εφορία η δυνατότητα να... σηκώνει μόνη της χρήματα από τον λογαριασμό μας αν οφείλουμε ποσό μεγαλύτερο των 500 ευρώ.

Αυτονόητο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το σύνολο του προγράμματος για την «ενίσχυση» και την «ευστάθεια» του τραπεζικού συστήματος θα πάει περίπατο! Οι καταθέτες δεν πρόκειται να ενθουσιαστούν με την ιδέα να αποκτήσουν συνδικαιούχο το κράτος στις αποταμιεύσεις τους και θα αντιδράσουν με μαζικές αναλήψεις.

Εύλογα αναρωτιέται κάποιος: είναι όλοι τούτοι βαλτοί να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη θλίψη, αναστάτωση, ύφεση και αιματοχυσία στην πατρίδα μας ή απλώς ανήκουν στην κατηγορία των αθεράπευτα ηλιθίων;

Τίποτε δεν αποκλείεται.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets