Clock & Translate

20 Ιουνίου 2011

Η «ΣΠΙΘΑ ΧΑΝΙΩΝ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Λάσπη με λίγο ......κόκκινο


Το άρθρο της Άννας Ανανιάδου στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη της 12ης Ιουνίου 2011 με τον τίτλο «ΣΠΙΘΑ - Θέλει το λαό συμμέτοχο στη διάσωση της πλουτοκρατίας» μας εντυπωσίασε με την πολιτική τύφλωση που επιδεικνύει η συντάκτης του.
Μας εντυπωσίασε ο αποκαλυπτικά αυθαίρετος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί  μία σειρά από σαθρά επιχειρήματα για να συκοφαντήσει την Σπίθα.

Μας εντυπωσίασε και το ηθικό έλλειμμα και η αμετροέπεια της αρθρογράφου, να συκοφαντήσει μέσα από τις γραμμές του Ριζοσπάστη, το δημιούργημα ενός ανθρώπου, ο οποίος πολύ πριν γεννηθεί αυτή μάτωσε για την διάδοση και την καταξίωση αυτής της εφημερίδας.
 
Αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνει αυτό;

Οφείλεται σε πολιτική τύφλωση ή απλά σε αδυναμία να στηρίξει την προειλημμένη της απόφαση να συκοφαντήσει την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών; Θεωρούμε ότι οφείλεται στο πρώτο.

Για να γίνει σαφές αυτό που λέμε, αξίζει να δούμε μια σειρά από τα επιχειρήματα της κας Ανανιάδου με τα οποία θέλει να αποδείξει ότι η Σπίθα δημιουργήθηκε για να ...σώσει την ντόπια πλουτοκρατία.

«Τα συνθήματα που επενδύουν το δήθεν νέο που φέρνει η «Σπίθα» δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία της για τη διατήρηση της κυριαρχίας του καπιταλισμού και τη διαιώνιση της εξουσίας των μονοπωλίων.»
Με την εισαγωγή αυτή η κα Ανανιάδου μας ξεκαθαρίζει τι πρέπει να μάθουμε διαβάζοντας το άρθρο αυτό ... Η Σπίθα αγωνιά για την διαιώνιση της εξουσίας των μονοπωλίων. Μάλιστα! Για να δούμε πως το αποδεικνύει αυτό.
«Αναπαράγουν εύπεπτα, αντιεπιστημονικά και αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα περί «κατοχής» και «εξάρτησης» της χώρας από ξένες δυνάμεις», λέει η συντάκτης.

Δεν βλέπει λοιπόν την «οικονομική κατοχή» του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων στη χώρα μας. Δεν βλέπει και την «εξάρτηση» της χώρας μας από ξένα κέντρα αποφάσεων  μέσω μιας κυβέρνησης που υπακούει σε όλες τις εντολές τους! Θεωρεί ότι αυτά είναι αντιεπιστημονικά και αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα!

«Οι ιδρυτές και οι οπαδοί της «Σπίθας» προβάλλουν το σύνθημα της εφαρμογής ενός σύγχρονου «συνταγματικού πατριωτισμού», καθώς, όπως λένε, «σήμερα ασκείται εξουσία εκτός συντάγματος, εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας, εκτός διεθνούς νομιμότητας». Ανάγουν σε μείζον πολιτικό ζήτημα τη συνταγματική νομιμότητα και σκόπιμα παραλείπουν να πουν ποιος καθορίζει αυτή τη νομιμότητα και τα συμφέροντα ποιου υπηρετεί η εφαρμογή της.»

Η κα Ανανιάδου λοιπόν, υπονοεί ότι το Σύνταγμα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και κατακεραυνώνει την Σπίθα επειδή διαμαρτύρεται για την παραβίαση του από την κυβέρνηση! Εκπληκτική ...λογική!

Να μην καταγγείλουμε λοιπόν την παραβίαση του Συντάγματος που γίνεται με το άρθρο 14 παρ. 5 και το άρθρο 15 παρ.1 της δανειακής σύμβασης με το οποίο η κυβέρνηση παραιτείται άνευ όρων και αμετακλήτως από κάθε ένσταση  Εθνικής Κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση διότι το Σύνταγμα εξυπηρετεί την πλουτοκρατία;  Αντιλαμβάνεστε τι γράφετε;

Για αυτό τον λόγο το κόμμα σας αντιδρά με τον τρόπο αυτό στην κυβερνητική πολιτική και τις παραβιάσεις του Συντάγματος; Για τον λόγο αυτό δεν προβληματίζεστε γιατί μέχρι σήμερα δεν καταφέρατε να σταματήσετε κανένα από τα σχέδια που απεργάστηκαν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού;

Στο σημείο που κορυφώνεται η πολιτική τύφλωση της αρθρογράφου είναι εκεί όπου ισχυρίζεται ότι η «εξάρτηση» της χώρας μας είναι ιδεολόγημα της Σπίθας!
Αναφέρει η συντάκτρια χαρακτηριστικά

«Χαρακτηρίζουν το μνημόνιο «αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση» και ισχυρίζονται ότι «είναι παράνομη, δεν την έχει κυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο» και ότι «η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική». Η μονομερής επιμονή τους στο δίκαιο ή όχι των δανειακών συμβάσεων και τη συνταγματικότητα αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, τις ανάγκες του οποίου έρχεται να υπηρετήσει το μνημόνιο, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να το νομιμοποιήσουν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της. Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός «αποικιοκρατική σύμβαση» αφήνει στο απυρόβλητο την ελληνική κυβέρνηση και την ντόπια αστική τάξη, στρατηγική επιλογή των οποίων είναι η συμμετοχή στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, που συνδιαμόρφωσαν τους όρους του μνημονίου και προσπαθούν να διαχειριστούν υπέρ της πλουτοκρατίας τη βαθιά καπιταλιστική κρίση»

Τι μας λέει εδώ η κα Ανανιάδου; Ότι το μνημόνιο έρχεται να εξυπηρετήσει την ντόπια πλουτοκρατία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η ντόπια πλουτοκρατία δεν έχει πατρίδα εδώ και καιρό; Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια; Δεν έχει ακούσει τίποτα για την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη; Δεν γνωρίζει τίποτα για την παγκόσμια διακυβέρνηση;  Ισχυρίζεται ότι ήρθε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ για να εξυπηρετήσει στα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας;
Αναρωτιέται κανείς τι ημερομηνία γράφει το ημερολόγιο της κας Ανανιάδου στο γραφείο της.

Ο Μίκης Θεοδωράκης - στον οποίο δεν υπάρχει ούτε μία ονομαστική αναφορά καίτοι αυτός είναι ο ιδρυτής της Σπίθας, αλλά και αυτός ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης - από την ιδρυτική διακήρυξη της 1ης Δεκεμβρίου 2010 αποκάλυψε τον ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας και την υποδούλωση της κυβέρνησης σε ξένα κέντρα. Από την αρχή μίλησε για την παγκοσμιοποίηση, το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Ήταν αυτός που πήρε ξεκάθαρη θέση για την εθνική μας ανεξαρτησία όταν η κυβέρνηση υπέγραφε την παραίτηση από αυτήν. Ήταν αυτός που ανοιχτά την κατήγγειλε για προδοσία όταν οι άλλοι σιωπούσαν!

Και δυστυχώς τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου δεν μπόρεσαν στο ελάχιστο να εμποδίσουν τα σχέδια αυτά να υλοποιηθούν από τους «παγκοσμιοποιητές», την ολιγαρχία και την κυβέρνηση. Το Κ.Κ.Ε. ήταν ένα από αυτά τα κόμματα. Και δυστυχώς δεν μπόρεσε να παίξει τον ρόλο του. Δεν μπόρεσε να υπερασπίσει τον λαό μας από την λαίλαπα που ακολούθησε και συνεχίζει να ταλανίζει τον τόπο μας.

Μάλλον πως δεν το θέλει. Η επίλυση προβλημάτων «αμβλύνει την συνείδηση του λαού» υποστηριζόταν παλιά.

Αλλά και όταν εκποιείται η πατρίδα; Το κόμμα πάνω από την πατρίδα; Για να παρθούν 1 ή 2 ποσοστιαίες μονάδες στις επόμενες «συνταγματικές» - και αυτές - εκλογές;

Στη συνέχεια η κα Ανανιάδη δίνει συγχωροχάρτι(!) στον ξένο παράγοντα, γιατί για όλα φταίνε ο Βγενόπουλος και ο Κόκκαλης!

«Τον «εχθρό» εκτός συνόρων δείχνουν και όταν μιλούν για «εισβολή ξένων αρπαχτικών οικονομικών κύκλων, με στόχο την ολοκληρωμένη λεηλασία του πλούτου της χώρας μας». Αποσιωπούν συνειδητά ότι αντίπαλος της εργατικής τάξης και του λαού είναι πρώτα απ' όλα οι ντόπιοι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και η πολιτική εξουσία τους, τα κόμματα που τη διαχειρίζονται για λογαριασμό τους».

Εξαιρετική ανάλυση! Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ μας βάζουν να υπογράψουμε την εκποίηση της περιουσίας της πατρίδας μας, να υποθηκεύσουμε τον ορυκτό πλούτο και την ενέργεια για το χατίρι της ντόπιας ολιγαρχίας!

Αυτό το παραμύθι της κ. Ανανιάδη πρέπει να της πούμε ότι τελείωσε. Εδώ και πολλά χρόνια το χρήμα έπαψε να έχει πατρίδα. Ο διαχωρισμός των ευθυνών ανάμεσα στο διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο και τα μονοπώλια από τη μια και την ντόπια πλουτοκρατία από την άλλη απλά ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εθελοτυφλεί η αρθρογράφος του Ριζοσπάστη; 

Δεν γνωρίζει το οικονομικό μέγεθος των τραπεζών και των μονοπωλίων; Η ΒΝΡ Paribas, κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως λόγω του ενεργητικού της, αύξησε τα περιουσιακά της στοιχεία κατά 59% μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, φθάνοντας έτσι το 117% του ΑΕΠ της Γαλλίας. Η δε βρετανική Barclays ενίσχυσε τα πάγιά της κατά 55%, στα 1.55 τρισεκατομμύρια στερλίνες, φθάνοντας το 108% του ΑΕΠ της Μ. Βρετανίας. Όσο για την ισπανική Santander, τα πάγιά της αυξήθηκαν κατά 30%, στα 1.08 τρισ. ευρώ, φθάνοντας στο 100% του ΑΕΠ της Ισπανίας.

Αντιλαμβάνεται τι χρηματοπιστωτικά τέρατα έχουν δημιουργηθεί; Συνειδητοποιούμε ότι η γαλλική τράπεζα BNP Paribas έχει ακίνητη περιουσία που φτάνει τα 2,29 τρις ευρώ; Δηλαδή έχει 46 φορές μεγαλύτερη περιουσία από τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας που πάνε να εκποιήσουν για 50 δις τα επόμενα 4 χρόνια;

Αυτοί οι κολοσσοί στέκουν και παρακολουθούν ως θεατές τον Βγενόπουλο και τον Κόκκαλη να απεργάζονται σχέδια σε βάρος της χώρας;

Τι παραμύθια είναι αυτά; Η ντόπια πλουτοκρατία εδώ και χρόνια έχει ταυτίσει τα συμφέροντα της με την Νέα Τάξη. Συμμετέχει στο παγκόσμιο «πλιάτσικο» και βέβαια συμμετέχει στο «πλιάτσικο» που έχουν κάνει και  θέλουν να συνεχίσουν κάνουν στη χώρα μας. Όμως τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις τον κάνουν και τις παίρνουν πλέον άλλα κέντρα, στα οποία βέβαια συμμετέχουν και αυτοί.
Στη συνέχεια η καλή αρθρογράφος του Ριζοσπάστη δίνει ρεσιτάλ αμφισβητώντας τον ρόλο που έπαιξε ο Γεώργιος Παπανδρέου στην ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο λέγοντας ότι «αποκαλύψαμε συνομοσιολογίες» που προφανώς, κατά την συντάκτρια δεν υπάρχουν! Γράφει χαρακτηριστικά.
«Ανακαλύπτουν συνωμοσιολογίες, «υπόγειες συνεννοήσεις» του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, για να οδηγήσουν τη χώρα στο μνημόνιο, «κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ και της Ευρώπης των Τραπεζών», ανακαλύπτουν την «οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση» και λένε ότι εκπορεύεται από τα «διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης».

Η κρίση κατά την κα Ανανιάδου οφείλεται στο DNA του καπιταλισμού, το Μάαστριχ και  την ανισομερή ανάπτυξη του καπιταλισμού. Ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του δεν έπαιξαν ρόλο. Πραγματικά δυσκολεύεται κανείς να την παρακολουθήσει, σαν εξωκυβερνητικό πρόσωπο! Στην προσπάθεια της να συκοφαντήσει την Σπίθα και να αποδείξει ότι δημιουργήθηκε για να σώσει την πλουτοκρατία η συντάκτης, δεν διστάζει να ελαχιστοποιήσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. Αμφισβητεί τις υπόγειες συνεννοήσεις του Παπανδρέου, τον ρόλο των ΗΠΑ και των τραπεζών και τέλος αμφισβητεί τον σχεδιασμό των ενεργειών αυτών από το παγκόσμιο κέντρο της Νέας Τάξης. Δεν είναι να απορεί κανείς, γιατί το Κ.Κ.Ε. είναι τόσο αναποτελεσματικό στην πολιτική του δράση, αν υποθέσει ότι η κα Ανανιάδου εκφράζει τον τρόπο που σκέπτεται και δρα το υπ' όψιν κόμμα!

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί χρόνια τώρα κρατά αδρανές ένα τηλεοπτικό κανάλι, πανελλήνιας εμβέλειας, το οποίο αντί να ενημερώνει τον λαό, τον περισσότερο χρόνο τον διαθέτει για τις τηλεοπτικές πωλήσεις φον μπιζού και παπλωμάτων! 

Η πολιτική αθλιότητα του κειμένου οξύνεται στο σημείο όπου η αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι η Σπίθα στο θέμα της αμυντικής θωράκισης της χώρας δεν μιλά εναντίον του ΝΑΤΟ και την πάλη για την διάλυση του! Την κατηγορεί ότι δεν μιλά για την συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους και ειρωνεύεται το νέο αμυντικό δόγμα της Ουδετερότητας. Τελικά κατηγορεί την Σπίθα ότι απλά θέλει να διαλέξει άλλον προστάτη
.
Εδώ τι να πει κανείς πλέον! Είναι τόσο εμφανής η πολιτική τύφλωση της αρθρογράφου, που κάνει το άσπρο μαύρο για να συκοφαντήσει την Σπίθα. Οι θέσεις της Κίνησης εναντίον κάθε εξάρτησης, υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της υπεράσπισης της πατρίδας μας απέναντι σε οιονδήποτε αμφισβητήσει την εδαφική της κυριαρχία είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες. Η προσπάθεια της πέφτει στο κενό αλλά η πρόθεση της την χαρακτηρίζει. Ας μην πούμε τίποτα περισσότερο.

Τελειώνοντας η κα Ανανιάδου επαναλαμβάνει το ατόπημα να αμφισβητεί την εξάρτηση της χώρας μας. Τέτοιο «δεκανίκι» ο Παπανδρέου που να το περίμενε! Γράφει χαρακτηριστικά:

«Αναπαράγουν ιδεολογήματα περί δήθεν «ξένης εξάρτησης» της χώρας και βάζουν στόχο τον αγώνα για «εθνική ανεξαρτησία». Συμβάλλουν στην αποενοχοποίηση του καπιταλισμού και αφήνουν και πάλι στο απυρόβλητο την εξουσία της ντόπιας αστικής τάξης. Καλλιεργούν έτσι την επικίνδυνη λογική της ταξικής συνεργασίας εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων, για να διασωθούν τελικά οι πρώτοι.»

Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα παγκοσμιοποίησης για την χώρα μας. Το πρόβλημα είναι η ντόπια ολιγαρχία, η οποία προφανώς για την αρθρογράφο είναι ξεκομμένη από το διεθνές κεφάλαιο και ας επικεντρωθούμε μόνο σε αυτήν. Κατηγορεί την Σπίθα ότι καλεί τον λαό να συνεργαστεί με τον Κόκκαλη και τον Βγενόπουλο για να αντιμετωπίσουν τις ξένες τράπεζες και τα μονοπώλια.
Αστείο επιχείρημα. Αν δεν χαρακτηρίσουμε τα επιχειρήματα αυτά «αστεία» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο και πολιτικό χαρακτηρισμό και δεν το θέλουμε, αφού είναι βέβαιο ότι η πολιτική τύφλωση της αρθρογράφου δεν έχει γενικευθεί στο σύνολο των ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Και η αρθρογράφος καταλήγει:
«Η εργατική τάξη και οι κοινωνικοί της σύμμαχοι έχουν τη δύναμη να οργανώσουν τον αγώνα τους, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και να προχωρήσουν αποφασιστικά μπροστά για τη δική τους εξουσία. Για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, για να καρπώνεται ο λαός τον πλούτο που παράγει και να ορίζει αυτός την τύχη της ζωής και του τόπου του».

Μάλιστα! Το καταλάβαμε! Μακριά από τη Σπίθα λοιπόν! Ειδικά τώρα που η δυνατή φωνή της διαπερνά την ψυχή και τη συνείδηση κάθε έλληνα πατριώτη, κάθε αγνού έλληνα πατριώτη και αγωνιστή που βλέπει ότι τα υπαρκτά σήμερα πολιτικά κόμματα είναι κατώτερα των περιστάσεων και των αναγκών της Ελλάδας και των Ελλήνων.


ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Σπίθα Χανίων

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr

Σχολιάστε:

Blogger Widgets