Clock & Translate

18 Ιουνίου 2016

«Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε»


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΚΥΘΗΡΙΟΣ

"Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε"
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την Βρετανία να είναι έτοιμη να αποχωρήσει απο την ΕΕ, αλλά δεν έχουμε ακούσει ακόμα κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί άραγε γίνεται αυτό.

Το πιο σύνηθες επιχείρημα που ακούμε είναι ότι ο Κάμερον φοβήθηκε τάχα την αυξημένη δημοτικότητα του Φάρατζ και αποφάσισε να κάνει το δημοψήφισμα.

Μα καλά, ξέροντας ποιοί κυβερνάνε το δυτικό τουλάχιστον ημισφαίριο του πλανήτη είναι δυνατόν να πιστέψουμε κάτι τέτοιο;

Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι οι τραπεζίτες για παράδειγμα που κυβερνάνε το Σίτυ του Λονδίνου θα άφηναν έναν «γραφικό» τύπο σαν τον Φάρατζ να πυροδοτήσει τον μηχανισμό που θα βγάλει την Βρετανία απο την ΕΕ;  Μιά ΕΕ την οποία με τόσο κόπο δημιούργησε η λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τα διάφορα παρακλάδια της;

Ή μήπως ξαφνικά έπιασε όλους αυτούς τους τραπεζίτες του Σίτυ «δημοκρατική ευαισθησία» και αποφάσισαν να ρωτήσουν τον «κυρίαρχο» Βρετανικό λαό;  Μάλλον απίθανο. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Συζητώντας λοιπόν τις προηγούμενες μέρες με έναν φίλο μου, ο οποίος δουλεύει στις χρηματιστηριακές αγορές του Σίτυ, και ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί, μου αποκάλυψε τα ακόλουθα:

Ο πραγματικός λόγος που η Βρετανία και το Σίτυ εγκαταλείπουν το άρμα της ΕΕ είναι η επικείμενη κατάρρευση της Deutsche Bank. Μίας Deutsche Bank η οποία είναι εκτεθειμένη σε στοιχήματα παραγώγων άνω των 50 τρις ευρώ.

Ένα ιλιγγιώδες ποσό παραγώγων το οποίο άν σκάσει θα συμπαρασύρει μαζί του όλη την Ευρωπαική Ένωση και όλες τις τράπεζές και τα χρηματιστήριά της.  Έτσι οι τραπεζίτες του Σίτυ βλέποντας αυτή τη βόμβα να είναι έτοιμη να σκάσει, αποχωρούν σιγά-σιγά με μικρά πηδηματάκια απο τον τόπο οπου θα γίνει η «έκρηξη».

Μέχρι τώρα πάντως οι Βρετανοί έχουν δικαιωθεί πλήρως απο την απόφασή τους να μην εισέλθουν στο «σφαγείο» του ευρώ.

Η οικονομία τους πηγαίνει σχετικά καλά, και με την στερλίνα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που φαίνεται καθαρά άν δεί κανείς τις τιμές στα ακίνητα τους. Μακάρι και οι δικοί μας πολιτικοί εδώ να ήταν ελεύθεροι να πάρουν τέτοιες αποφάσεις. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα είναι όλοι υπόδουλοι στους Γερμανούς αφέντες τους, και απ ότι φαίνεται ο λαός μας είναι ο κωπηλάτης που τρώει τις βουρδουλιές στα κάτεργα του Γερμανικού πλοίου της ΕΕ.

Ας ελπίσουμε και ας παρακαλάμε το Θεό, την Παναγία και τους Αγίους όταν σκάσει το πλοίο να μην είμαστε κι εμείς μέσα.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets