Clock & Translate

19 Ιουνίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από ΔΝΤ και ΕΕ για το σχεδόν σίγουρο Brexit.

lagarde1-680392

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ ευρίσκεται σε  έκτακτες συνομιλίες για το σχέδιο του ταμείου-ΕΕ  για την σχεδόν σίγουρη έξοδο  του Ηνωμένου Βασιλείου από την ένωση  , η οποία θα «ταράξει τα νερά» και φυσικά τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.
Με μόλις μία εβδομάδα πριν από πολύ πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ η Γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση  από κοινού με τους επικεφαλείς της Ευρωζώνης για να συζητήσουν την  δυνητικά τεράστια  οικονομική κρίση  που ευρίσκεται προ των πυλών, αναφέρει ο βρετανικός τύπος .
Η Κριστίν Λαγκάρντ  συναντάται με τους υπουργούς  Οικονομικών της ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο για να μιλήσουν  για το  Brexit, ευρισκόμενοι όλοι σε κατάσταση πανικού και στρες
Οι συζητήσεις  θα επικεντρωθούν  στα οικονομικά θέματα και στις τεράστιες επιπτώσεις από την ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Την περασμένη εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μαζί με την Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησαν για τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε για το άνοιγμα ενός κύκλου  χαμηλής έως μηδενικής  ανάπτυξης, λιγότερων δαπανών και  αύξησης της ανεργίαςγια ολόκληρο τον πλανήτη , αν η Βρετανία  αποχωρήσει από την ΕΕ.
Τον περασμένο μήνα η ίδια η Λαγκάρντ  δήλωσε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος ενός  Brexit αποτελούσε κάτι από «πολύ κακό » έως «πολύ, πολύ κακό».
«Οφείλουμε να  κάνουμε κάτι γιατί  αποτελεί έναν  σημαντικό  κίνδυνο. Και δεύτερον, δεν είναι απλώς ένα εσωτερικό ζήτημα αυτό , είναι ένα διεθνές ζήτημα», είπε η ίδια.
Ο πανικός , η πίεση, και ο τρόμος ότι όλα θα καταρρεύσουν από μια έξοδο της Βρετανίας αποδεικνύει ότι το οικοδόμημα που έχει  δημιουργήσει η νέα τάξη για να «φυλακιστούν» τα 400 εκατομμύρια των Ευρωπαίων και όχι μόνο, είναι σαθρό, αλλά και εντελώς «ψεύτικο».
Η Ευρώπη ξυπνά από το λήθαργο της αδιάκοπης ανάπτυξης και της συνεχούς ανόδου της οικονομίας μαζί με τα στημένα παιχνίδια στα χρηματιστήρια.
Η αποκάλυψη στους κατοίκους της  ευρωπαϊκής ηπείρου της μυστικής συμφωνίας  ΤΤΙΡ μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ που θα σαρώσει στην κυριολεξία την Ευρώπη, η εισβολή του Ισλάμ, η ανεργία προκάλεσαν ένα κύμα πατριωτισμού στις χώρες της ένωσης, που θέλουν το μέλλον στα χέρια τους και όχι στα χέρια των Βρυξελλών  .
Την απόφαση των Βρετανών θα ακολουθούσουν λίαν συντόμως  και άλλες χώρες όπως η Ιταλία  , η Ελλάδα, η Ισπανία , η Γαλλία ( με άλλη κυβέρνηση) ώσπου «ξηλωθεί» τελείως η ένωση κρατών που μετασχηματίζεται σιγά-σιγά σε ένα απέραντο  Δ’ Ράιχ του Βερολίνου.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets