Clock & Translate

16 Ιουνίου 2011

Παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω διεργασιών για τον ανασχηματισμό


Ο πρωθυπουργός Γ.ΠαπανδρέουΈνα 24ωρο μετά το θρίλερ που διαδραματίστηκε για την κυβέρνηση συνεργασίας, οι πολιτικές διεργασίες συνεχίζουν με τον ίδιο ραγδαίο, αλλά και συγκεχυμένο τρόπο. Τις παραιτήσεις τους από τις βουλευτικές τους έδρες ανακοίνωσαν ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Έκτορας Νασιώκας. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον ανασχηματισμό, που ορισμένες πληροφορίες ήθελαν να αναβάλεται κατά ένα 24ωρο, κάτι το οποίο η κυβέρνηση επισήμως διέψευσε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού άρχισαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο δεν αποκλείεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης να γίνει πολύ αργά το βράδυ.

Επισήμως, έχει ανακοινωθεί πως η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο κυβερνητικό σχήμα «απαλλαγμένο» από ορισμένους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής, «εμπλουτισμένο» με τεχνοκράτες, αλλά σαφώς μικρότερο.

Σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι το υπουργείο Οικονομικών και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής υπουργών και βουλευτών.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον ΒΗΜΑ 99,5, που χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» τόσο το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, όσο και γενικότερα τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που έχει να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Τόνισε, πάντως, ότι «αυτή είναι η αξία της πολιτικής και η αξία να λες είμαι εδώ, όρθιος» και δίνω μάχη.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή τεχνοκρατών στην νέα κυβέρνηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ της επιλογής πολιτικού προσώπου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως μόνο ένας πολιτικός μπορεί να λογοδοτήσει στο λαό, από τον οποίο είναι εκλεγμένος.

http://news.in.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets