Clock & Translate

11 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓOΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜOΣΙΟ


Η αναγνώριση του στρατού αποτελεί διαβατήριο για γρηγορότερη έξοδο στη σύνταξη, όμως το τίμημα είναι υψηλό, γιατί οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να επιταχύνουν την έξοδο από την αγορά εργασίας.


Σύμφωνα με το Έθνος για το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων το κόστος κυμαίνεται από 200 ως 250 ευρώ για κάθε μήνα, ωστόσο το τίμημα μπορεί να διπλασιαστεί για τους υψηλόμισθους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι σε καλύτερη μοίρα, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να εξαγοράσουν τον στρατό με 120 ευρώ το μήνα.

Το όφελος από την εξαγορά είναι διπλό: τα χρόνια του στρατού μετράνε τόσο για τη θεμελίωση δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης. Ωστόσο για την αναγνώριση της θητείας μετράνε διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με τη χρονιά που κλειδώνει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ακριβότερα κοστίζει η εξαγορά για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010
Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι όμως τυχεροί καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη

Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2011 ως το 2014 προβλέπεται έκπτωση 30% για την εξαγορά της θητείας

Ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση 50% προβλέπεται για όσους κλειδώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015

Δίνεται έκπτωση και σε όσους ασφαλισμένους επιλέξουν να καταβάλουν εφάπαξ το τίμημα της εξαγοράς. Αν επιλέξουν τη μέθοδο της σταδιακής αποπληρωμής, οι δόσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τους μήνες που εξαγοράζονται.
makeleio.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets