Clock & Translate

11 Ιουλίου 2013

Άνοιξε τα μάτια της την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα για δωρεά!!!


Αυτός είναι ο ορισμός του κατάλληλου timing. Μία γυναίκα άνοιξε τα μάτια της στο χειρουργείο, την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα προκειμένου να δοθούν για δωρεά.

Το τραγικό λάθος έγινε σε νοσοκομείο στη Ν. Υόρκη, όπου εκτίμησαν λάθος πως η ασθενής ήταν εγκεφαλικά νεκρή!



Η 41χρονη μεταφέρθηκε εκεί έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Ακολούθησε μία τρομακτική σειρά παραλείψεων και λαθών από τους γιατρούς, που παραλίγο να οδηγήσουν στο θάνατο της γυναίκας.



Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού, οι γιατροί δεν έκαναν επαρκείς τομογραφίες στον εγκέφαλο, ούτε εξέτασαν στο βαθμό που έπρεπε αν η γυναίκα είχε πάρει ναρκωτικά. 



Αποτέλεσμα ήταν να θεωρήσουν ότι η Κολίν Μπαρνς ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα είχε πέσει σε κώμα εξαιτίας της χρήσης ουσιών.



Οταν οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της για το λανθασμένο συμπέρασμά τους, οι συγγενείς συμφώνησαν να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη και να δοθούν τα όργανά της. 



Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι γιατροί αγνόησαν ακόμη και την αναφορά μίας νοσοκόμας, η οποία τους ενημέρωσε πως την παραμονή για την επέμβαση αφαίρεσης των οργάνων η ασθενής αντέδρασε στο άγγιγμα.

Μόνο όταν η ασθενής άνοιξε τα μάτια της μέσα στο χειρουργείο σταμάτησε η διαδικασία. 
Η ίδια και η οικογένεια της δεν μήνυσαν το νοσοκομείο για το περιστατικό που συνέβη το 2009. 
Δεκαέξι μήνες έπειτα από αυτό πάντως, η Μπερνς αυτοκτόνησε.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets