Clock & Translate

29 Ιουλίου 2013

Κατσανέβας: Ο Στουρνάρας να ετοιμάζεται να φύγει με ελικόπτερο!

katsanevas
Ακολουθεί σχόλιο του Θεόδωρου Κατσανέβα στη σελίδα του Κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ», όπως ανέβηκε το απόγευμα της Κυριακής:

«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι που μιλούσαν για την ανάγκη εξόδου μας από την ευρωζώνη,το Grexit, έχουν εξαφανιστεί! Που είναι ο Roubini!», αναρωτιέται ο κ. Στουρνάρας.
Οφείλουμε να πληροφορήσουμε τον κ. Υπουργό ότι, το διεθνές Ινστιτούτο Roubini Global Economics, στην τελευταία αναφορά του για την Ελλάδα στις 4 Ιουνίου τρέχοντος αναφέρει τα εξής :
«…η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε συνεχή ύφεση έως το 2017, με ασήμαντες πιθανότητες ελάχιστης ανάπτυξης. Ο κύριος λόγος είναι ότι, η προσαρμογή μέσα σε μια νομισματική ένωση με απουσία νομισματικής υποτίμησης, παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ ότι έχει εκτιμηθεί.».
Στους πίνακες των προβλέψεων του ίδιου φορέα, εκτιμάται ότι η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 1,9% το 2018, 2,1% το 2019 και 2,3% το 2020 !
Αυτό σημαίνει ότι ούτε το 2020 προβλέπεται αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας, αφού για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 3-3,5%, σύμφωνα με την κλασσική οικονομική θεωρία και πρακτική
Όσο για τους οικονομολόγους της «Συμμορίας της Δραχμής», πληροφορούμε τον κ. Υπουργό που αποδεικνύεται αδιάβαστος, ανεύθυνος ή ψεύτης, ή όλα μαζί, ότι οι διεθνείς οικονομολόγοι κύρους που υποστηρίζουν το Grexit, όχι μόνο εξαφανίστηκαν ή μειώθηκαν, αλλά αυξάνονται συνέχεια, σε βαθμό που δεν μπορούμε πλέον να τους καταγράψουμε όλους. Ένα δείγμα αυτών των κορυφαίων διεθνώς οικονομολόγων και οικονομικών αναλυτών της «Συμμορία της Δραχμής» είναι οι εξής :
Paul Krugman ( Nombel prize), Josef Stiglitz, ( Nombel prize),
Kenneth Rogoff, ( Harvard), Noam Chomski, ( MIT )
Hans Werner Sinn, iFo, Institute of Economic Research,
Simon Johnson ( MIT),Martin Felstein ( Harvard)
John Hekman ( FTI, Harvard, MIT), Johan Van Overtveldt
Zack SapirThilo SarazinMarcello de Cecco, ( Parma University, Italy)
Jayati Ghosh, ( Nhru University, India),
Ross McLeod ( NationalAustralianUniversity),
Otmar Ising, ( ex member of the board European Central Bank),
Zoao Ferreira do Amaral, (University of Lisbon, Portugal),
Helmut Schlesinger, ( ex President Budesbang)
Naomi KleinMaichael FooksStefan Xompourg, ( Bundesatag),
Nouriel Rubini ( Global Economics),
Simon Drake and George Friedman ( Statforr Institute), Rotzer Bootle ( Wolfson prize), κλπ.
Ο… εκλαμπρότατος κύριος Στουρνάρας, ανέφερε επίσης ότι, αυτό που κάνει τώρα είναι …πατριωτικό του καθήκον και γνωρίζει τις συνέπειες. Προφανώς έχει κανονίσει για το ελικόπτερο με το οποίο θα φύγει άμεσα όταν ξεσπάσει η δίκαιη λαϊκή οργή, για να θυμηθούμε και τον ομόλογό του Ντομίγκο Καρβάγιο, τον ποιο μισητό σήμερα άνθρωπο στην Αργεντινή.
Θεόδωρος Κατσανέβας
Σχολιάστε:

Blogger Widgets