Clock & Translate

29 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Ο μηχανοδηγός ήθελε να φρενάρει αλλά είπε πως δεν μπορούσε

FEABCF2D0DFF9352CFBDBFF8A433D366.jpg
«Είπε πως χρειαζόταν να φρενάρει αλλά δεν μπορούσε [...] Μας είπε πως ήθελε να πεθάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος που οδήγησε στο θάνατο 78 ανθρώπους.

Ο μηχανοδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Ισπανία, προκαλώντας τον θάνατο 78 ανθρώπων, δήλωσε λίγα μονάχα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα πως δεν μπορούσε να φρενάρει, όπως αποκάλυψε την Κυριακή αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
«Είπε πως χρειαζόταν να φρενάρει αλλά δεν μπορούσε [...] Μας είπε πως ήθελε να πεθάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εβαρίστο Ιγκλέθιας, κάτοικος της περιοχής όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα, ο οποίος βοήθησε τον αιμόφυρτο μηχανοδηγό μετά τον εκτροχιασμό.
«[Το τρένο] πήγαινε γρήγορα», συμπλήρωσε ο κ. Ιγκλέσιας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.
Ο μηχανοδηγός, Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο, έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή.
Σημειώνεται ότι ο μηχανοδηγός έχει παραδεχθεί ότι η επιβατική αμαξοστοιχία κινούταν με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα, σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας είναι 80 χ.α.ώ.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets