Clock & Translate

17 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΚΡΥΒΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σάλος στη Μεγαλόνησο... Έγγραφο με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ της Λευκωσίας και των τουρκοκυπρίων στο διάστημα 2008 - 2012 παρέδωσαν τα Ηνωμένα Εθνη τόσο στον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο και στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.


Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρίστου Στυλιανίδη, το έγγραφο παραδόθηκε σήμερα στο γραφείο του Προέδρου, κατόπιν αιτήματος του Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχε με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Το έγγραφο θα κοινοποιηθεί και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Την αποκάλυψη για την παράδοση του εγγράφου των 70 σελίδων έκανε το πρωί της Πέμπτης ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν, σε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Αρχικώς η πλευρά της Λευκωσίας δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Ο κ. Ιτζιάν, μετά την συνάντηση με τον Άντρο Κυπριανού, ανέφερε ότι το έγγραφο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία μετάφρασης και ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τον πρόεδρο Αναστασιάδη ή αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ελληνοκυπριακή κοινότητα.

«Νομίζω, φαντάζομαι, και ο κ. Αναστασιάδης είναι ενήμερος για αυτό το θέμα» συνέχισε ο κ. Ιτζιάν.
parapolitika.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets