Clock & Translate

13 Μαρτίου 2013

Γιατί η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με την Αθήνα;


 Γιατί η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με την ΑθήναΟ λόγος αφορά στην πώληση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, για τις οποίες έχει υπάρξει έγγραφο ενδιαφέρον της Gazprom και όχι μόνο...

Μπορεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού ΑντώνηΣαμαρά στην Μόσχα να μην έχει προγραμματισθεί ακόμα, ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αθήνα.
Κι εννοείται ότι αυτή η επίσκεψη δεν θα είναι άσχετη του μεγάλου ενεργειακού project που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και ενδιαφέρει άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα.
Ο λόγος αφορά στην πώληση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, για τις οποίες έχει υπάρξει έγγραφο ενδιαφέρον της Gazprom και όχι μόνο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Μόσχα εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο να «ανοίξει» το διαγωνισμό και σε δυτικές εταιρίες, μολονότι αυτές οι τελευταίες, στην πρώτη φάση του, τον αγνόησαν παντελώς.
Και απευθύνει το ερώτημα στην ελληνική κυβέρνηση: «Αν δεν μας θέλετε, μπορείτε να μας το πείτε;».
Η Αθήνα, πάλι, από την πλευρά της δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ και όχι μόνο, να μην παραδώσει τις δύο εταιρείες στους Ρώσους, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να έχει περιέλθει σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, από την οποία είναι άγνωστο πως θα βγει…
Πηγή: voria.gr
Σχολιάστε:

Blogger Widgets