Clock & Translate

13 Μαρτίου 2013

BEPPE GRILLO - "Η Ιταλία είναι de facto ήδη εκτός ευρώ"


Ο Beppe Grillo, ο ηγέτης του ιταλικού κόμματος Five Star Movement, κάλεσε για μια δραματική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική και αμφισβήτησε τη θέση της χώρας του στην ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt.


«Η Ιταλία είναι de facto ήδη εκτός ευρώ», φέρεται να δήλωσε ο Grillo. «Η χώρα έχει πιάσει πάτο. Τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης μας κρατάνε μόνο μέχρι να πάρουν πίσω τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι τράπεζές τους σε ιταλικά ομόλογα. Στη συνέχεια θα μας πετάξουν σαν καυτή πατάτα».

Ο Grillo δήλωσε επίσης ότι οι Ιταλοί πολίτες θα πρέπει να έχουν ισχυρότερο λόγο στο ρόλο της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας στην Handelsblatt ότι εάν αποκτήσει την εξουσία, θα διεξάγει online δημοψήφισμα για το ευρώ.

«Είμαστε η γαλλική επανάσταση χωρίς τη γκιλοτίνα», δήλωσε στη συνέντευξη, κάνοντας λόγο για ένα «Plan B» στην Ευρώπη για την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Το κόμμα του Grillo τα πήγε πολύ καλά στις εκλογές του προηγουμένου μήνα, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός συνασπισμού.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets