Clock & Translate

07 Φεβρουαρίου 2013

Τι θα δώσει ο Σαμαράς στους απόστρατους για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παίξει το ρόλο του πυροσβέστη στη “φωτιά” που η κυβέρνησή του άναψε και στο χώρο των απόστρατων. Τα τελευταία 24ωρα οι επαφές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τις ηγεσίες των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων, έχουν στόχο να “εκτονώσουν” το κλίμα έντασης που υπάρχει από την ημέρα που έγιναν οι πληρωμές συντάξεων.

Ο Παναγιωτόπουλος έδωσε υπόσχεση για ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει τη Παρασκευή. Τι θα “δώσει” ο πρωθυπουργός στους απόστρατους;

Υπόσχεση για λύση του εργασιακού θέματος που έχουν. Δηλαδή θα τους ανακοινώσει ότι θα μπορούν να εργάζονται χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους. Υπόσχεση ότι δεν θα ακολουθήσουν κι άλλες περικοπές το 2014.

Η πρώτη υπόσχεση είναι πιθανόν να υλοποιηθεί και αυτό είχε γίνει σαφές και στις επαφές που είχαν οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος είχε αναγνωρίσει το δίκιο τους. Ωστόσο πρόβλημα παραμένει η στάση του υπουργείου Οικονομικών το υπουργικό δίδυμο του οποίου δείχνει ανίκανο να καταλάβει ότι από την απαγόρευση εργασίας στους απόστρατους, ο μόνος χαμένος είναι το δημόσιο ταμείο!

Όσο για τη δεύτερη υπόσχεση, για τις περικοπές του 2014; Νομίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί και πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αν η κατάσταση συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές. 

Σχολιάστε:

Blogger Widgets