Clock & Translate

07 Φεβρουαρίου 2013

Τα Ιμια έγιναν Καρντάκ σε “Ελληνικό” χάρτη…!


Θα προτιμούσα να έκανα διαδικτυακό μάθημα στις ΕΔ για τα “αόρατα” υλικά, για να μη αγοράσουν ότι σκατά νάναι και να μη τους ακούν οι “άλλοι” και γελάνε, όπως εγώ...

Θα γινόταν αντιληπτό γιατί το Ρωσικό Τ-50 είναι κατώτερο απο το F35, όπως και το F35 από το Β-2 
Spirit. 
Ενας όπως εγώ ξέρει που να κοιτάξει. Αλλά, σε ένα κράτος τρύπιο και σάπιο, στο οποίο κανένας δεν φυλάει Θερμοπύλες πλήν των δικών του… δεν έχει νόημα. Είναι και λαμάκες οι άνθρωποι. Οταν είναι για φαγητό και μίζες συναθροίζονται σε “Ρώσικα” συνέδρια, κάνοντας αγώνες ιδεών, πατριωτισμού και business. Tι να … απο δαύτους.

Τι να τις κάνεις ρε Κ. τις ομάδες Δέλτα άμα είσαι τόσο ανοικτομάτης και τρελαίνεσαι να κάνεις δηλώσεις. Μιλάνε ρε οι άντρες;

Σήμερα έπεσε το μάτι μου στην Καλόλiμνο (Ελληνική Wikipedia) εξ αφορμής της παρατήρησης του Συριζαίου Θεοδωρίδη που είπε ότι τα Ιμια ευρίσκονται κοντύτερα στις Τουρκικές ακτές από ότι στις Ελληνικές. Οπτικά και μόνο παρατηρεί κανείς στο διπλανό χάρτη που ελήφθη απο την Ελληνική Wikipedia, ότι αυτό είναι ψευδές (κάνετε κλίκ επάνω του).

Τα Ιμια είναι κοντύτερα στη κατοικημένη νήσο Καλόλιμνο μέλος των Δωδεκανήσων, από ότι στις Τουρκικές ακτές.

Ενα άλλο θέμα που κάνει εντύπωση είναι πώς και γιατί στο χάρτη αυτό, τα μικρά νησιά Ιμια ονομάζονται απο τον Ελληνα συγγραφέα του άρθρου Καρντάκ.

Στο υπ.Εξωτερικών δεν υπάρχουν “συνεργεία” να διορθώνουν αυτά τα θέματα στο διαδίκτυο; Αυτοί εκεί μέσα, με ποιούς είναι; Δημοσιογράφους δεν έχουν; Η ερώτηση είναι καθαρά φιλοσοφική και δεν αφορά την ΕΥΠ που ασχολείται με CD, στα οποία δεν κρατάει αντίγραφα…

Oi απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, στα Εθνικά θέματα (Ιμια και Μακεδονικό) φοβάμαι ότι θα του στερήσουν πολλές ψήφους στο μέλλον. Και όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο, “ήταν λάθος” του Τσίπρα να πάει στη Αμερική. Ηταν γκάφα. Την πάτησε. Η Αμερική δεν είναι Mεταξουργείο… Αυτά δεν περνάνε πιά.

Τρείς σημαντικές παρατηρήσεις για την ανακήρυξη της ΑΟΖ που αφορούν και τη Τουρκία

Θα σας αναφέρω στη συνέχεια, τρία πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν την ανακήρυξη και τις συζητήσεις που γίνονται για την Ελληνική ΑΟΖ.

1) Ο ορισμός του τι σημαίνει “υφαλοκρηπίδα” και “ΑΟΖ” δίνεται μόνο μέσα στο Νόμο της Θάλασσας του OHE (διαβάστε τον εδώ στα Αγγλικά, γιατί στα Ελληνικά δεν τον βρήκα…), τον οποίο η Τουρκία δεν έχει ψηφίσει. Αρα,

η Τουρκία δεν μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ εκτός αν δώσει άλλο ορισμό απο τον διεθνώς αποδεκτό.
Αν η Τουρκία ανακηρύξει ΑΟΖ χωρίς να έχει επικυρώσει το Νόμο της Θάλασσας θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία με την οποία δεν βλέπω να μπορεί να μπεί στην ΕΕ. Πρώτα ψηφίζεις και μετά ανακηρύσσεις ΑΟΖ, για να ξέρεις γιατί μιλάς…

2) Σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας “νησίδες” και “βραχονησίδες” δεν υπάρχουν. Είναι Ελληνικές εφευρέσεις…! Υπάρχουν μόνο “νησιά” και βράχοι. Τα “νησιά” καθορίζονται από το αν δεν τα υπερκαλύπτει στο εικοσιτετράωρο η επιφάνεια της θάλασσας, που ανεβοκατεβαίνει. ΑΟΖ έχουν μόνο τα νησιά που μπορούν να επιδείξουν οικονομική δραστηριότητα.

3) Η ΑΟΖ υπερκαλύπτει και δίνει μεγαλύτερο ζωτικό χώρο στην Ελλάδα από ότι θα δώσει η συζήτηση, που γίνεται επί χρόνια με την Τουρκία με βάση την υφαλοκρηπίδα. Και στις δύο περιπτώσεις η χάραξη της μέσης γραμμής για την ΑΟΖ προυποθέτει να ληφθούν υπόψη όσες συμφωνίες Ελλάδας και Τουρκίας έχουν υπογραφεί (βλέπετε εδώ και εδώ για να καταλάβετε).

Οπως θα έχετε παρατηρήσει, ΟΛΑ τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής παρουσιάζουν συνεχώς πρόβλημα αβλεψίας, βαρυκοίας και μνήμης σε όσα προανέφερα και τα οποία ακόμη και μια κοινή οικοκυρά μπορεί να αντιληφθεί στην Ιαπωνία... Μετά την υπογραφή της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, δεν ξέρω αν έχει μείνει τίποτα ακόμη να κατεβάσουν οι πατριώτες και οι διεθνιστές… της “Ελληνικής" Βουλής. Πολύ μεγάλα ήταν τα παραμύθια που ακούστηκαν και έφαγαν όλα τα κόμματα στη Βουλή για τον αναγκαστικό νόμο, τα οποία ξεχάστηκαν σε μια ώρα με τη “βόμβα” για το USB με τα σχέδια του “αμυντικού δόγματος της χώρας” του Βενιζέλου πού έχει στο σπίτι του.

Εγώ είμαι από άλλο χωριό, στο οποίο “τεχνοκράτες” δεν είναι oi οικονομολόγοi αλλά αυτοί που ξέρουν τί έιναι τεχνολογία, αυτή που λείπει απο τη χώρα μαζί με τα μυαλά που κάηκαν.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets