Clock & Translate

07 Φεβρουαρίου 2013

Ν.Μεντβέντεφ, τέλος; - Τον αντικαθιστά ο Α.Κούντριν


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, με πρόσχημα την βελτίωση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων πιθανότατα να υπάρξει αλλαγή στο πρόσωπο του Ρώσου πρωθυπουργού, αν επιβεβαιωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι δυσαρεστημένος από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο δεδομένων των συνθηκών της εποχής και το Κρεμλίνο βέβαια διαψεύδει στην παρούσα φάση ότι υπάρχει “θέμα” ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και κυρίως το περιβάλλον του, δεν ξεχνούν ότι περίπου στα μέσα της θητείας του, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσπάθησε να… παίξει μόνος του. Να “αδειάσει” τον πολιτικό μέντορά του, και με τη διακριτική στήριξη της Δύσης να οδηγήσει τον Πούτιν σε πρόωρη πολιτική αποστρατεία.
Η μάχη ηγεσίας και παρασκηνίου ήταν σκληρή. Ο Μεντβέντεφ και οι σύμμαχοί του (φωτογραφίζονταν και κάποιες δυτικές δυνάμεις μεταξύ τους) όμως, δεν τα κατάφεραν. Κάποια στιγμή ήταν πιθανό να κατέβει και ο Ν.Μεντβέντεφ στις εκλογές απέναντι στον Β.Πούτιν.
Πιθανότερος διάδοχος ο Αλεξέι Κούντριν. Ένας από τους ισχυρότερους και ικανότερους πολιτικούς συμμάχους του Πούτιν, τον οποίο είχε καθαιρέσει από το αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στο συγκεκριμένο πόστο, και αφού πιστώθηκε ο ίδιος το “μικρό θαύμα” της ανάκαμψης της ρωσικής οικονομίας.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets