Clock & Translate

19 Δεκεμβρίου 2012

Χρωστάτε στην εφορία αλλά δεν έχετε να πληρώσετε; Διαβάστε για τη νέα ρύθμιση.


Σε έως και 48 δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο οι φορολογούμενοι με ....αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Αυτό θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία πρόκειται να ενσωματωθεί στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να μονιμοποιηθεί και να παρακαμφθεί με αυτόν τον τρόπο η ένσταση της τρόικας για νέες χαριστικές ρυθμίσεις. 
Με βάση το σημερινό καθεστώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εφορίες δεν έχουν -βάσει του νόμου- το περιθώριο να ρυθμίσουν τα χρέη των φορολογούμενων σε περισσότερες από 15 δόσεις, ενώ κατʼ εξαίρεση σε ειδικές περιπτώσεις ο αριθμός των δόσεων μπορεί να φθάσει μέχρι τις 26. 

Με βάση το νέο καθεστώς που προωθείται κάθε φορολογούμενος που χρωστά στο Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το χρέος του σε 36 δόσεις με την πρώτη αίτηση, ενώ το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης θα μπορεί να είναι ακόμη και χαμηλότερο από 100 ευρώ. 

Ωστόσο, αν ο φορολογούμενος δυσκολεύεται να είναι συνεπής στους όρους αυτής της πρώτης ρύθμισης, θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει δεύτερη αίτηση για ρύθμιση του υπολοίπου των οφειλών του, στο πλαίσιο της οποίας θα αποκτά το δικαίωμα εξόφλησης σε μηνιαίες δόσεις που θα μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 48.

star.gr

Σχολιάστε:

Blogger Widgets