Clock & Translate

11 Δεκεμβρίου 2012

Συμβουλές για πολλά και καλά χρόνια ζωής...


 Οκτώ συμβουλές για να ζήσετε μέχρι τα 100 χρόνια σας
Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μερικές μικρο-αλλαγές στην καθημερινότητά σας θα μπορούσαν να είναι η αρχή του δρόμου που θα σας οδηγήσει στα 100 χρόνια –καλής- ζωής; 

Αν όχι, οι παρακάτω προτάσεις που προέκυψαν από επιστημονικές έρευνες, σίγουρα θα σας δώσουν μια ιδέα για το πώς μπορείτε να καλυτερεύσετε την ποιότητα ζωής σας και να ζήσετε πολλά χρόνια. 

Διαβάστε ένα περιοδικό ανάποδα 
Με το να βγαίνετε από τη βολή σας, «επιβάλλετε» στον οργανισμό σας να δουλέψει καλύτερα και τον εγκέφαλό σας να προσπαθήσει περισσότερο, τονίζει ο ειδικός στη γήρανση, Δόκτορας Μάριος Κυριαζής. Ως αποτέλεσμα, παραμένετε σε πνευματική εγρήγορση. 

Φάτε κάτι κόκκινο… 
Όπως πιπεριά. Μία κόκκινη πιπεριά είναι πιο πλούσια σε βιταμίνη C από ό,τι ένα πορτοκάλι.
 
Μια μπανάνα την ημέρα την πίεσή σας κάνει πέρα. 
Τα θρεπτικά συστατικά του συγκεκριμένου φρούτου μειώνουν τις πιθανότητες να έχετε αυξημένη πίεση όπως και το ρίσκο για εγκεφαλικά και καρδιακά προβλήματα. 

Πιείτε ένα ποτήρι τσάι την ημέρα
Έχει αποδειχθεί ότι το τσάι ρίχνει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν το στρες και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής. 

Κοιμηθείτε μία ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο 
Ακόμα και μόνο μία ώρα παραπάνω ύπνου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετική για τη διάθεσή σας όπως επίσης και για την πίεσή σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καλός ύπνος και ο ξεκούραστος οργανισμός αποτρέπει συμπτώματα υψηλής πίεσης. 

Κάντε το οδοντικό νήμα τον καλύτερό σας φίλο 
Η χρήση οδοντικού νήματος απομακρύνει τα βακτήρια των δοντιών και προστατεύει από τον διαβήτη και την άνοια. 

Έχετε πάντα συγυρισμένο το σπίτι σας 
Η επιμέλεια και το όμορφο περιβάλλον του σπιτιού μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μακροζωία, τονίζουν Αμερικανοί ειδικοί και προτρέπουν την καθημερινή ενασχόληση και τακτοποίηση των χώρων στους οποίους κατοικούμε. 

Διώξτε τον φόβο από τη ζωή σας 
Οι μόνιμες φοβίες που όλοι μας λίγο ως πολύ αντιμετωπίζουμε, μας κρατούν δέσμιους, μακριά από τις χαρές της κάθε στιγμής. Επίσης, μας μεταμορφώνουν σε «καταστροφολόγους» στερώντας μας πολύτιμα χρόνια. 

Τέλος, κάντε έρωτα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα! Το προσδόκιμο ζωής σας θα μπορούσε να αυξηθεί άμεσα, κατά δύο χρόνια ενώ το καθημερινό είναι ικανό να σας προσθέσει οκτώ ολόκληρα χρόνια!
kafeneio-gr.blogspot.com
Σχολιάστε:

Blogger Widgets