Clock & Translate

05 Δεκεμβρίου 2012

Παΐσιος: Θα φέρνουν νόμους και θα τους παίρνουν πίσω...


Μόνο τα λόγια του αγιορίτη μοναχού γέροντα Παϊσίου μπορούν να μας θυμίσουν τα όσα γίνονται με την θλιβερή κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή εικάζεται ή φέρεται να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. Πώς αλλιώς μπορεί, άραγε, να εξηγήσει κανείς την άρση του νέου φορολογικού πριν αυτό καν κατατεθεί στην Βουλή; 

Για τους εχθρούς του γέροντα Παϊσίου και της Ορθοδοξίας, αυτά μπορεί να είναι απλώς συμπτώσεις ή επιπρόσθετοι λόγοι να αναπτύξουν μία νέα πολεμική εναντίον του θρησκεύματος του 90% και πλέον των κατοίκων της χώρας. Όμως, οι ίδιοι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι συμπτώσεις έχουν αρχίσει να γίνονται πάρα πολλές για να είναι... συμπτώσεις. Δικαίωμά τους, φυσικά, είναι το να διαφωνούν. Όμως τα γεγονότα και οι εξελίξεις διαψεύδουν την... "λογική" τους.

Απέσυραν άρον – άρον το φορολογικό-τέρας και το ξαναγράφουν από την αρχή!
«Από μηδενική βάση οι συζητήσεις – Δεν ισχύουν οι συντελεστές», λένε τώρα οι οικονομικοί "ειδήμονες" της κυβέρνησης

Τη χρυσή τομή για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του φορολογικού αναζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι, επιχειρώντας να ξεπεράσουν τα «αγκάθια».
Το… «γράψε σβήσε» σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών για το νέο φορολογικό καλά κρατεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αποσύρει και άλλες διατάξεις ή να προσθέσει νέες.
Χαρακτηριστικό του «αλαλούμ» που επικρατεί με την κατάρτιση του νέου φορολογικού είναι το γεγονός ότι καν οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά δεν γνώριζαν για τις τελευταίες αλλαγές.

Το βέβαιο είναι πως στο κυβερνητικό επιτελείο δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγαίνουν από το πρωί σε τηλεοράσης και ραδιόφωνα και να υπερασπίζονται φορολογικά μέτρα που τις επόμενες ώρες μπορεί να «σβηστούν» και πάλι.

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι εμφανής και το μόνο που τη νοιάζει, για μια ακόμη φορά, είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τα… «γούστα» των δανειστών.
Οι εξαγγελίες για δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που δεν θα «χτυπά» τους αδύναμους έχουν ξεχαστεί προ πολλού και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών. 

Υπό το φόβο νέας κατακραυγής και κοινωνικών εντάσεων, η κυβέρνηση απέσυρε χθες βράδυ άρον άρον την κλίμακα φόρου για τα φυσικά πρόσωπα με συντελεστή 45% για εισοδήματα από 26.000 ευρώ και άνω.

Στο τραπέζι ωστόσο παραμένει η κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, μέτρο με το οποίο διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επαναφορά της προηγούμενης πρότασης, που προβλέπει φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και πάνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ. Πάντως και η συγκεκριμένη κλίμακα προκαλεί επιβαρύνσεις κυρίως στους φορολογούμενους με παιδιά, σημείο που παραμένει «αγκάθι» στη διαβούλευση.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αναζητούν βελτιώσεις και στο ζήτημα του επιδόματος προς τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με παράλληλη μείωση στα επιδόματα που προβλέπονται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, καθώς η κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών είναι όπως φαίνεται ειλημμένη απόφαση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή εάν δεν ληφθεί μέριμνα για τους φορολογούμενους με παιδιά. Ορισμένοι μάλιστα επισημαίνουν πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στις επίμαχες ρυθμίσεις, τότε θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία, μιας και το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο.

Το ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του ζητάει να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Επίσης προτάθηκε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά.
Ακόμη ζητήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγηση τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Οι επαφές Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα διαδοχικές επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενόψει του τελικού σχεδίου που θα τεθεί υπόψη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στόχος είναι να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις και να μην απειληθεί σε καμία περίπτωση η κυβερνητική συνοχή.

Κύκλοι του Μαξίμου ξεκαθάριζαν χθες ότι τίποτα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για το φορολογικό δεν ισχύει, και πως όλα συζητούνται από «μηδενική βάση».
Πάντως, έως το τέλος Δεκεμβρίου, το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει γίνει νόμος του κράτους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Εκτενές άρθρο της Wall Street για τον γέροντα Παΐσιο


Εκτενές άρθρο αφιέρωσε η εφημερίδα «Wall Street Journal» για τον Γέροντα Παΐσιο, ο οποίος επισκεπτόμενος τη Σουρωτή, Θεσσαλονίκης, πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, είχε κάνιε μια προφητεία, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια».

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο Γέροντας Παΐσιος, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως ερημίτης στη χερσόνησο της Μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους, έχει γίνει αντικείμενο διαφόρων προγνωστικών και θαυμάτων που λαμβάνουν χώρα, κατά τους ισχυρισμούς αρκετών, και τα οποία εμπεριέχονται μέσα σε βιβλία που έχουν γραφτεί γι’ αυτόν. Σημειώνεται, επίσης, ότι κάθε Σάββατο εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα σχηματίζουν ουρές μπροστά από τον τάφο του Γέροντα, για να ζητήσουν τη βοήθειά.

Στο άρθρο αναφέρεται, ακόμη, πως η φήμη του Γέροντα Παΐσιου κατά κάποιο τρόπο απηχεί τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, για τον οποίο οι πιστοί λένε ότι προέβλεψε τα πάντα-από την εμφάνιση και κυριαρχία του Χίτλερ, μέχρι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Αναφορά γίνεται και στα δεκάδες βιβλία σχετικά με τον Γέροντα, με τα οποία είναι γεμάτα τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα, ενώ σημειώνεται, ότι πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν άρθρα για τα θαύματά του Αγιορείτη μοναχού και η εφημερίδα «Δημοκρατία» διέθεσε 350.000 αντίγραφα βιβλίων που σχετίζονται με αυτόν.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πολύ πριν από τον θάνατό του, το 1994, ο Καππαδόκας μοναχός ήταν ευρύτερα γνωστός και προσέλκυε στο Άγιο Όρος πιστούς, που πήγαιναν για να ακούσουν τις πνευματικές του συμβουλές και καθοδηγήσεις, ενώ πολλοί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ανακηρυχθεί Άγιος.


Σχολιάστε:

Blogger Widgets