Clock & Translate

12 Δεκεμβρίου 2012

B. ΠΟΥΤΙΝ "Η αντιπολίτευση παίρνει χρήματα από το εξωτερικό"


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατήγγειλε ξένη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση παίρνει χρήματα από το εξωτερικό, εξυπηρετώντας «ξένα συμφέροντα».

Ο Βλ.Πούτιν αναφερόμενος στην αντιπολίτευσης είπε ότι «όποιος παίρνει χρήματα από το εξωτερικό και υπηρετεί ξένα συμφέροντα δεν μπορεί να διαδραματίζει ένα πολιτικό ρόλο στη Ρωσία».
Στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος -την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος- ο Βλ.Πούτιν είπε: «Οποιαδήποτε ξένη ανάμιξη, άμεση ή έμμεση, στις πολιτικές υποθέσεις μας είναι απαράδεκτη».
Το Κρεμλίνο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την αντιπολίτευση ότι πληρώνεται από ξένες χώρες. Τον Ιούλιο ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε νόμο που χαρακτηρίζει «ξένους παράγοντες» τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.
Ο Πούτιν υπογράμμισε πως «η ρωσική δημοκρατία είναι η εξουσία του ρωσικού λαού, με τις δικές του παραδόσεις. Δεν είναι η εφαρμογή προδιαγραφών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν από το εξωτερικό».
Τους τελευταίους μήνες η Μόσχα έχει δεχθεί επικρίσεις για τη διεξαγωγή των αμφιλεγόμενων εκλογών και τον πολλαπλασιασμό των συλλήψεων και της καταδίκης αντιπολιτευομένων.
«Ένας πολιτισμένος διάλογος δεν είναι δυνατός παρά μόνο με πολιτισμένες πολιτικές δυνάμεις, που κινούνται μέσα στο πλαίσιο του νόμου» συνέχισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε έναν υπερ-πατριωτικό λόγο, ο Πούτιν μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθεί η ρωσική εθνική ταυτότητα.
Κάλεσε σε αύξηση των γεννήσεων, λέγοντας ότι μια οικογένεια με τρία παιδιά θα πρέπει να αποτελεί κανόνα.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει ένα σημαντικό μνημείο για τους νεκρούς του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι το γεγονός επισκιάστηκε από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.
Ο Ρώσος πρόεδρος απαίτησε, επίσης, τα συμβόλαια που συνάπτονται από τις μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις να διέπονται από τους νόμους της χώρας, για να βάλει τέλος σ' αυτό που αποκάλεσε «οφσοροποίηση» της οικονομίας, σε μια αναφορά στις υπεράκτιες (offshore) εταιρίες.
«Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, εννέα συμβόλαια στα δέκα που συνάπτονται από μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων δημοσίων επιχειρήσεων, δεν διέπονται από τη ρωσική νομοθεσία» είπε ο Πούτιν και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να «απο-οφσοροποιηθεί» η οικονομία.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets