Clock & Translate

12 Νοεμβρίου 2012

Το ψήφισμα του δήμου για τους υπαλλήλους...

 Το ψήφισμα του δήμου για τους υπαλλήλους
Τι αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αποστολή λίστας με τα ονόματα δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
Ομόφωνη απόφαση για τη μη αποστολή λίστα στην Κεντρική Διοίκηση με ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

«Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμος Θεσσαλονίκης να συνταχθεί με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και να μην δοθούν λίστες με ονόματα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση. Πρέπει  να αντιληφτεί η κυβέρνηση αλλά και η Τρόικα ότι τέτοιου είδους μέτρα αποκεφαλίζουν την ήδη ευνουχισμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε κατά τη συνεδρίαση ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
Μετά από την εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, το σώμα του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί με τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΚΕΔΕ που αφορούν στις επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση και εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016.
»Επιπροσθέτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τις ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε ομόφωνα ότι:
»Aντιτίθεται σε κάθε απόλυση εργαζομένου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
»O δήμαρχος Θεσσαλονίκης εντέλλεται να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων σε κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη δημόσια αρχή και παρέχει σ’ αυτόν την αμέριστη στήριξή του αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί.
»Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουν τις υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Θεσσαλονίκης και δεν θα νομιμοποιήσουν καμία απόλυση που πιθανώς θα επιχειρηθεί να επιβληθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης».
Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε:

Blogger Widgets