Clock & Translate

14 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η πίεση από τα δεξιά έφερε-επιτέλους-αποφάσεις για "λάθρο" αλλά και κρίση με την ΔΗΜΑΡ


H δημοσκοπική πίεση που νιώθει η ΝΔ και κατ'επέκταση η κυβέρνηση από "τα δεξιά της" (Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες), ειδικά στο θέμα της μείωσης των ελληνοποιήσεων την οδήγησε στην άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας,που είχαν προβλεφθεί από το νόμο Ραγκούση, αλλά ταυτοχρόνως δημιουργεί και ενδοκυβερνητική κρίση από την αριστερά, όπου η ΔΗΜΑΡ έχει χαρακτηρίσει "αδιαπραγμάτευτη την στήριξη του νόμου Ραγκούση" και έτσι βρισκόμαστε πιθανότητα ενώπιον μιας νέας κρίσης, αυτή την φορά για καθυαρά θεσμικά θέματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου (γνωστός για τις πατριωτικές-εθνικές θέσεις του), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε ήδη εντολή στους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αφορά στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.  
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, εντός επτά ημερών να προετοιμάσει και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του δικαστηρίου.  
Στη ΔΗΜΑΡ η πλειοψηφία των βουλευτών της, όχι απλώς συμφωνεί με τον νόμο Ραγκούση αλλά έχει και πολύ πιο εξτρεμιστικές απόψεις, σχετικά με τους μετανάστες που φτάνουν μέχρι την άμεση χρογήση υπηκοότητας και διαίωμα συμμετοχής στις εκλογές αυτόματά με την συμπλήρωση πέντε ετών παραμονής στην χώρα και ταυτόχρονη αδειοδότηση παραμονής όλων των μεταναστών!.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης θα βρεθεί ενώπιον διλήμματος, καθώς ο ίδιος είχε στηρίξει το νόμο Ραγκούση και πλέον με τη στάση του κ. Σαμαρά θα πρέπει, είτε να αρνηθεί την ακύρωση του νόμου και να έρθει σε ρήξη με τον Πρωθυπουργό, είτε να συμφωνήσει.
Εάν συμφωνήσει χάνει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες βουλευτές του. Οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν τον Μνημονιακό Προϋπολογισμό, αλλά ...  "όλα κι όλα": Μην πειράζετε τους λαθρομετανάστες! 
Η εξέλιξη της υπόθεσης δικαιώνει απόλυτα τον αγώνα που έχουν δώσει τόσο η Χρυσή Αυγή, όχο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και έχουν προκαλέσει ανάδειξη των "συντηρητικών ανακλαστικών" της ΝΔ, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση...

Σχολιάστε:

Blogger Widgets