Clock & Translate

13 Νοεμβρίου 2012

Στον πάγο οι εξώσεις στην Ισπανία μετά από μια αυτοκτονία. Στην Ελλάδα τι γίνεται;


 Στον πάγο οι εξώσεις στην Ισπανία μετά από μια αυτοκτονία. Στην Ελλάδα;Μετά από τη δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε μια αυτοκτονία στην Ισπανία, η κυβέρνηση προσπάθησε να τα μαζέψει και η Ένωση Ισπανικών Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για “πάγωμα” των εξώσεων. Τι γίνεται στην Ελλάδα των 2.000 αυτοκτονιών;

Reuters 
13 Νοεμβρίου 2012
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Αντιμέτωπη με κατηγορίες εναντίον πολιτικών και τραπεζιτών για de facto συνέργεια σε “δολοφονίες”, η Ένωση Τραπεζών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι τα μέλη της αναστέλλουν τις εξώσεις στην Ισπανία για δύο χρόνια για όσους δανειολήπτες ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές τάξεις και έχουν υποστεί με τον εντονότερο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα.
Οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε περίπου 400.000 κατασχέσεις από τότε που έσκασε η φούσκα της αγοράς ακινήτων το 2008, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν η Ισπανία βυθίστηκε στην ύφεση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Ισπανοί να βρεθούν χωρίς εργασία και να αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.
Την περασμένη Παρασκευή, η αυτοκτονία της 53χρονης Amaia Egana πυροδότησε την έκρηξη λαϊκής οργής στη χώρα. Πλήθος δημοσιευμάτων έχουν κατακλύσει το ισπανικό διαδίκτυο και τον Τύπο, τα οποία κάνουν λόγο για την αναλγησία των ισπανικών τραπεζών, πολλές από τις οποίες έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από τα πακέτα “διασώσεων” της χώρας, τα οποία κανόνισε η πολιτική ελίτ αλλά χρηματοδοτούν οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες.
Η Egana, πρώην μέλος δημοτικού συμβουλίου σε πόλη της βόρειας Ισπανίας, πήδησε από το παράθυρο του διαμερίσματός της στον 4ο όροφο, μόλις πληροφορήθηκε από κλητήρες ότι επρόκειτο να της γίνει έξωση και κατάσχεση του διαμερίσματος σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.
Σε μια προσπάθεια να διασώσει την κατάσταση, μετά από τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η είδηση διεθνώς, ο υπ. Οικονομικών της χώρας, de Guindos, δήλωσε από τις Βρυξέλλες:
Eπείγει μια άμεση λύση στο πρόβλημα των εξώσεων, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός Ισπανών πλήττεται από την ανεργία και ένας μεγάλος αριθμός κατοικιών, που κτίστηκαν πυρετωδώς πριν από το 2008, σήμερα είναι ακατοίκητος. Η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε μέτρα που θα εξασφαλίσουν στέγη σε όσους πλήττονται άμεσα. Δεσμευόμαστε για αυτό”. 
Αμέσως μετά τη δήλωση του de Guindos και την αμείωτη λαϊκή κατακραυγή, οπρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, Mariano Rajoy,κάλεσε επειγόντως χθες, Δευτέρα, το υπουργικό συμβούλιο αλλά και τους Σοσιαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κοινή σύσκεψη, προκειμένου να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε τροποποίηση της νομοθεσίας για τις εξώσεις.

Αποτέλεσμα ήταν, η Ένωση Ισπανικών Τραπεζών να ανακοινώσει χθες ότι “παγώνει” για τα επόμενα 2 χρόνια τις εξώσεις οικογενειών που δεν εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια  λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.
Σχόλιο ιστολογίου: Στην Ελλάδα των 2.000 αυτοκτονιών κανείς υπεύθυνος δεν συγκινείται. Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχουν υπεύθυνοι, αλλά υπάλληλοι ανθυποκυβερνώντες, που εκτελούν τις εντολές που τους δίνονται από την τρόικα και ιδιαίτερα από την Μέρκελ. Ο χαρακτηρισμός, εξάλλου, Μερκαντελιστές, δεν είναι διόλου τυχαίος, αφού οι ελληνόφωνοι που φέρονται να κυβερνούν την χώρα δεν ενδιαφέρονται διόλου για τον Ελληνικό γηγενή πληθυσμό. Αυτή τους την αδιαφορία, μάλιστα, την εκφράζουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί, ωσάν να συναγωνίζονται ποιός θα είναι περισσότερο προκλητικός, περισσότερο απάνθρωπος, περισσότερο ειρωνικός προς τους Έλληνες πολίτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ακριβώς της προκλητικότητας είναι η παρουσίαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή), ο οποίος σε τηλεοπτικό στούντιο του Μεγκάλου Καναλιού, όταν τέθηκε το θέμα περί δικαστικής απόφασης των παράνομων μέτρων (σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο), ο κ. Δένδιας χαμογελώντας προκλητικά είπε πως το Κοινοβούλιο νομοθετώντας αγνόησε την δικαστική απόφαση και συμπλήρωσε λέγοντας πως είναι δικαίωμα του καθενός Έλληνα πολίτη ξεχωριστά να καταφύγει δικαστικά κατά του κράτους και να δικαιωθεί μετά από 5, 6, 7 ή οκτώ χρόνια!!!
Αυτός ακριβώς είναι ο σεβασμός που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες τόσο προς τα θεσμικά όργανα της χώρας, όσο και προς τους Έλληνες πολίτες. Τολμούν ενώ παρανομούν να χλευάζουν και να επικαλούνται το δικαίωμα προς δικαίωση που έχουν όλοι οι πολίτες (ο καθένας ξεχωριστά) για να δικαιωθούν σε βάθος χρόνου, αφού πρώτα ταλαιπωρηθούν επειδή η κυβέρνηση αγνόησε την γνωμοδότηση των αρμοδίων θεσμικών λειτουργών. Μάλιστα, επειδή ο κ. Δένδιας ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, θα όφειλε πρώτος να σεβασθεί τις αποφάσεις της (αυτά συμβαίνουν σε δημοκρατίες και όχι σε αποικιοκρατικά καθεστώτα, όπου κυβερνούν εγκάθετοι αρεστοί των αποικιοκρατών), ενώ έχοντας σήμερα την πολιτική ευθύνη -ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη- για την προστασία των πολιτών όφειλε να σιωπάσει, αφού οι αποφάσεις της (ανθυπο)κυβέρνησης στην οποία μετέχει παραβιάζουν το νόμο, το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.
Εμείς, θα θυμίσουμε σε αυτούς τους “δημοκράτες” (κατ’ όνομα και μόνο) που μας κυβερνούν, ότι ενώ γνώριζαν πως η μη ύπαρξη Συνταγματικού Δικαστηρίου θα δημιουργούσε πλείστα όσα προβλήματα στην επιβολή της Δημοκρατίας και στον έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων, αυτοί επέμεναν να μην δημιουργούν αυτό το θεσμικό όργανο προκειμένου να μπορούν με την άνεσή τους να βυσοδομούν έναντι οτιδήποτε νόμιμου και ηθικού στεκόταν μπροστά τους ως εμπόδιο… 
Αυτή είναι η ποιότητα εκείνων που υποκρίνονται πως κυβερνούν την Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τον ρόλο μαριονετών που κινούνται όποτε και όταν θελήσει εκείνος που κρατά τα νήματα της πολιτικής τους ζωής.
Αυτό είναι το πολιτικό ήθος εκείνων που ξεδιάντροπα βυθίζουν την χώρα στην καταστροφή, επικαλούμενοι τη διάσωσή της, ενώ μετείχαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο δράμα της καταστροφής της.
Αυτή είναι η νομιμοφροσύνη εκείνων που θέτουν διλήμματα περί νομιμότητας, νομοτυπίας και ηθικότητας, οποτεδήποτε βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, έχοντας όμως προηγουμένως φροντίσει να καλύψουν “νομότυπα” τα εγκλήματά τους κατά του Συντάγματος (το οποίο έχουν παραβιάσει σχεδόν στο σύνολό του) και κατά των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.
Δεν πρόκειται -οι γνωρίζοντες την ενοχή τους- να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αποδεχθούν πως οι αποφάσεις τους εξυπηρετούν οικονομικούς σκοπούς, μετατρέπουν τις ανθρώπινες ζωές σε αριθμούς και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τον Ελληνικό λαό ως στατιστικό στοιχείο… 
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ευθύνες τους για το αίμα των Ελλήνων που έπεσε με δική τους ευθύνη.
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως η μόνη τους ελπίδα για να διασωθούν είναι να συνεχίσουν την απάνθρωπη πολιτική που τους εντέλλεται, η οποία ενώ δημιουργεί συνθήκες γενοκτονίας για τους ίδιους είναι παντελώς αδιάφορο.
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι πληρωμένοι δολοφόνοι που κυβερνούν, πως την επόμενη ημέρα θα παρακαλούν για Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να γλιτώσουν από την λαϊκή οργή.
Τέλος, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα πρεζόνια της εξουσίας πως πολύ σύντομα, ακόμη και αν διαφύγουν από την χώρα, θα επικυρηχθούν και θα συρθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης που σήμερα περιγελούν…
Είναι θέμα χρόνου να πάρουν την προσωπική τους έξωση από την εξουσία και το ισόβιο συμβόλαιό τους για παραμονή σε κάποιο κελί. Γνωρίζουν και τρέμουν τη νομοτελειακή τους κατάληξη. Απλά, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για τους εαυτούς τους, ξεπουλώντας όλο και περισσότερα στους εντολείς τους…

Σχολιάστε:

Blogger Widgets