Clock & Translate

24 Νοεμβρίου 2012

Σε αγωνιστική ετοιμότητα η ΠΟΕ - ΟΤΑ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κάθε μέσο τον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, στο πλευρό των οποίων συντάσσονται όλο και περισσότεροι αιρετοί. Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο αναμενόταν να καταλήξει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Το πρωί δε, οι εργαζόμενοι ενώθηκαν με τους δημάρχους της Αττικής και πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μελετά ρύθμιση για την έκδοση κεντρικά και όχι από κάθε δήμο ή περιφέρεια των διαπιστωτικών πράξεων, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της άρνησης των δημάρχων να συνεργαστούν. "Το υπουργείο βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό" δήλωσε ο Θ. Μπαλασόπουλος. "Με αυτό που θέλει να κάνει, καταργεί το Σύνταγμα που προβλέπει αυτονομία των ΟΤΑ, οι οποίοι, αυτοί και μόνον, μπορούν να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις" σημείωσε.Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να δουν τον Αντ. Μανιτάκη, ο οποίος όμως ήταν στη Βουλή, και έτσι αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο, συναντήθηκε τελικά με τον υφυπουργό Μ. Βολουδάκη. Αιρετοί και εργαζόμενοι επανέλαβαν στον υφυπουργό ότι οι δήμοι δεν πρόκειται να παραδώσουν λίστες με ονόματα προς διαθεσιμότητα, εκφράζοντας την κάθετη αντίδρασή τους στο μέτρο. Ωστόσο, δεν πήραν καμία ουσιαστική απάντηση, αφού ο Μ. Βολουδάκης δήλωσε αναρμόδιος.

Στη συνέχεια, οι 12 δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής μαζί με εργαζόμενους πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, για δύο ώρες.
Στο μεταξύ και οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα στείλουν ονομαστικούς καταλόγους και δεν θα υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις. Σε ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΕΔΚΜ, οι αιρετοί απαιτούν την κατάργηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας και καλούν την ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας με αποκορύφωμα την ομαδική υποβολή των παραιτήσεων των 325 δημάρχων και όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας.

Μ.Γ.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets