Clock & Translate

15 Οκτωβρίου 2011

Λαμπάκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Παραλήρημα ανεξαρτησίας


http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5LJ7Q-0GQLgJIfNDxM84e_LK8DnS_p9k2Dxvi085EdjkMe1vBΠαραλήρημα... ανεξαρτησίας έπιασε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη που προκάλεσε σοκ με όσα απίστευτα πράγματα είπε σε δημόσια ομιλία του, στην οποία έκανε λόγο για ανεξάρτητο κράτος στη Θράκη, ομιλία που είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο.

Βέβαια, ο δήμαρχος στη συνέχεια έσπευσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του λέγοντας και στην «Espresso» ότι «οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν» και ότι «προσπαθώ να δημιουργήσω τη δυναμική για να μας προσέξει η Αθήνα».

Ομως το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από χθες τον διαψεύδει. «Η καρδιά της Αθήνας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο, αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στον χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ, όπως ακούγεται στο βίντεο, κάποιοι από το ακροατήριο τον χειροκρότησαν.

Ο κ. Λαμπράκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Εσείς εκεί από το club των Αθηνών, μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Εβρο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγεται Θράκη».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι αυτό που περνάει σήμερα η Ελλάδα, το περνάει η Θράκη από το 1989 αφού οι βιομηχανίες της κλείνουν: «Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή, αν τη δείτε στον χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μια ολοκληρωμένη οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μια δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν» κατέληξε ο κ. Λαμπάκης. Πράγματι...

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/141198.html
Σχολιάστε:

Blogger Widgets