Clock & Translate

23 Σεπτεμβρίου 2012

"Ρήτρα απόκλισης"


Τα πάντα ήταν έτοιμα και συμφωνημένα από την πρώτη ώρα της "επαναδιαπραγμάτευσης". Όλα ένα ωραίο και ευφάνταστο θέατρο σκιών και υψηλής τεχνικής, προπαγάνδα.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει και που στοχεύει η "ρήτρα απόκλισης". Το πρώτο που θα πρέπει να γνωρίζουμε, είναι πως εφέτος, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε απολύσεις στο δημόσιο και περεταίρω μειώσεις μισθών, διότι για το μεν δεύτερο, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο αυτόν τον καιρό και για το δε πρώτο υπάρχει αξεπέραστο συνταγματικό κόλλημα. Οπότε μπορούσαν άνετα, όπως κι έκαναν, να λεονταρίζουν και να παριστάνουν πως έχουν κόκκινες γραμμές. Λέτε να τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τις απολύσεις υπαλλήλων μετά από όσα έχουν κάνει τα προηγούμενα τρία χρόνια; 

Το 2013 όμως, και μετά την αναθεώρηση του συντάγματος, όλα αυτά θα είναι απολύτως εφικτά και θα πραγματοποιηθούν σε ποσοστό κάτι παραπάνω από 1000% τότε. Διότι, όλως τυχαίως, δεν πρόκειται και πάλι να είμαστε μέσα, στους ούτως ή άλλως, ανεδαφικούς και παράλογους στόχους. Επιπλέον, τα ενοχικά σύνδρομα του λαού, θα φροντίσουν τότε μέσω των ΜΜΕ, να ενισχυθούν. 

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, ακριβώς εκεί στηρίζεται και η "επιτυχία" του εγχειρήματός τους. Στην μη επίτευξη των στόχων που κάθε φορά τίθενται. 

Και το δούλεμα συνεχίζεται...
Γράφει ο Ελ. Σκοπευτής
Σχολιάστε:

Blogger Widgets