Clock & Translate

26 Μαΐου 2011

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν εχθές στους δρόμους σε ολόκληρη την Ελλάδα

 
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, βγήκαν εχθές στις πλατείες σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο καταφανές ξεπούλημα του έμψυχου και άψυχου δυναμικού της χώρας από την κυβέρνηση. Οι Έλληνες απέδειξαν πως ξέρουν τον τρόπο. Το κύριο στοιχείο των χθεσινών διαδηλώσεων, ήταν οι νέοι μας που δήλωσαν δυναμικό παρών κατά δεκάδες χιλιάδες σε κάθε πόλη. Άλλωστε οι νέοι το ξεκίνησαν, γι' αυτό και το σύστημα τον μόνο τρόπο αντίδρασης που βρήκε, ήταν μια ιδιότυπη συκοφάντηση και μια προσπάθεια απόδοσης "ελαφρού" χαρακτήρα στο γεγονός.


Οι επόμενες κινήσεις, δείχνουν να περνούν πλέον στα χέρια του λαού, μιας και το πολιτικό σύστημα μετρήθηκε και βρέθηκε πολύ λίγο ώστε να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Χωρίς χρώματα και κόμματα, χωρίς εθνοπατέρες, χωρίς καθοδήγηση, οι Έλληνες φαίνεται να βρήκαν τον δρόμο και τον τρόπο να αντιδράσουν. Βρήκαν τον τρόπο να βροντοφωνάξουν για άλλη μία φορά στην ιστορία αυτού του τόπου, το Μολών Λαβέ! 

"Ελάτε λοιπόν να τα πάρετε, σύγχρονοι βάρβαροι των Βρυξελών. Ξεπουλήστε μας αν τολμάτε, σύγχρονοι εφιάλτες". Ήταν τα λόγια που πάλονταν εχθές στα στόματα και στις ψυχές των Ελλήνων από τη μία έως την άλλη άκρη της χώρας. "Είμαστε ξύπνοι και είμαστε εδώ". "Δεν πουλιέται". "Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση, ελάτε από εδώ". "ξεσηκωθείτε". "Θα είμαστε κάθε μέρα εκεί, μέχρι να φύγουν αυτοί απ' τη Βουλή". Ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν εχθές.    

Το στοίχημα κατά πολλούς από εδώ κι εμπρός είναι Ένα. Η αντίδραση αυτή να διαρκέσει. Με καθημερινή παρουσία κόσμου στις πλατείες, ολοένα και περισσότερων πόλεων σε ολόκληρη τη χώρα. Με την ολοένα και δυναμικότερη παρουσία των νέων που εχθές μας έδειξαν τον δρόμο, διοργανώνοντας ένα γεγονός που μένει να αποδειχθεί ιστορικό. 

Ελεύθερος Σκοπευτής
 
Σχολιάστε:

Blogger Widgets