Clock & Translate

25 Μαΐου 2011

Ακατανόητη η επιλογή του δημοψηφίσματος

ΝΔ: Ακατανόητη η επιλογή του δημοψηφίσματοςΕίναι ακατανόητο το γεγονός ότι κάποιοι θέτουν θέμα δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο, σημείωσε. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη, κατά τον ίδιο. «Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, που εκβιαζε με εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι - καλοδεχούμενες αν γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει «συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», η τρίτη που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα σε ένα χρόνο. «Αυτά τα οποία φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση είναι τα λίγα. Κεντρικός άξονας για να προκληθεί το σοκ, που θέλουμε, είναι το θέμα του φορολογικού, στο οποίο η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση. Ο κόσμος τάσσεται υπέρ του μίγματος αλλαγής πολιτικής, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις», εκτίμησε. «Η χώρα έχει κάνει βήματα πίσω - η πολιτική του κ.Παπανδρέου την οδηγεί σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση είναι μπροστά σε αδιέξοδα».

«Λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση», επανέλαβε αναφέροντας τη σχετική θέση του Αντ.Σαμαρά σχετικά με τις προοπτικές συναίνεσης.
Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο κ.Μιχελάκης και για το ενδεχόμενο εφαρμογής της «εργασιακής εφεδρείας».

«Ο κ. Σαμαράς έχει πει ξεκάθαρα "όχι" στις απολύσεις στο Δημόσιο. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και η "εργασιακή εφεδρεία", την οποία φαίνεται πλέον να εξετάζει η κυβέρνηση, η οποία πριν λίγο καιρό απέρριπτε αυτή την πρόταση, κατηγορώντας μάλιστα την ΝΔ πως είχε ανακαλύψει το θεσμό της "εργασιακής εφεδρείας" για να χαϊδέψει αυτιά», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

{Αναδημοσίευση www.ethnos.gr}
 
Σχολιάστε:

Blogger Widgets