Το γερμανικό Der Spiegel μετέδιδε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως η συμφωνία για το νέο Έλληνα πρωθυπουργό θα οριστικοποιηθεί σήμερα, ενώ είχε στην ιστοσελίδα του το αποκαλούμενο ‘Plan C’ για την Ευρώπη, με εισηγήσεις που χρονολογούνται από το Φεβρουάριο του 2012 για ουσιαστική «δημιουργία μιας ζώνης δεύτερης ταχύτητας του ευρώ» με τις χώρες των PIIGS και με τους τότε εισηγητές να έχουν ουσιαστικά σκιαγραφήσει εδώ και μήνες τα αδιέξοδα, οικονομικά και πολιτικά, που βίωσε τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα!
Ένα νόμισμα που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ... "δραχμέτα" (δραχμή+λιρέτα+πεσέτα) αφού θα αφορά τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του νότου συν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που αποτελούν την λέση των PIIGS.
Πρακτικά, κανείς δεν πιστεύει αυτή την στιγμή στην ευρωζώνη ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει το ίδιο νόμισμα που έχει σήμερα μέχρι τα τέλη του 2013.
Όλο αυτό που γίνεται γύρω μας είναι απλά για να κερδίσουν περισσότερο χρόνο η γερμανική και η γαλλική, κατά κύριο λόγο, οικονομία από το 100% "κούρεμα" και την ολική χρεοκοπία της χώρας, αλλά και της Ιταλίας, η οποία θα κτυπηθεί ανηλεώς από τις αγορές.
Επίσης θεωρούν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να επιβιώσει και η Ιταλία. Το πρακτορείο Dow Jones Newswires μεταδίδει πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα.
Την ίδια στιγμή μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρο της διαδικασίας σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην Αθήνα φιλοξενούν οι Financial Times που τονίζουν πως η «Αθήνα και οι διεργασίες στο πολιτικό της πεδίο, όσο αργούν να καταλήξουν τόσο βλάπτουν το προφίλ των Ευρωπαίων ηγετών και κυρίως του Νικολά Σαρκοζί που καλείται σε λίγο καιρό να δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη»!
Το Bloomberg αντιθέτως προέβαλλε ως «απόφαση υπό αναμονή» των Ευρωπαίων, στο Eurogroup της Δευτέρας, την περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης του ευρώ, κυρίως γιατί η μετάσταση της κρίσης από την Ελλάδα στην Ιταλία αποδεικνύει πως η οικονομική κρίση είναι ένα «τέρας με πολλά κεφάλια».
Τέλος και οι New York Times μετέδιδαν αργά το βράδυ τις εξελίξεις, προβάλλοντας ως κομβική ημερομηνία (deadline) τη σημερινή ημέρα για να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχολιάστε: