Clock & Translate

19 Οκτωβρίου 2011

Ο Ντελόρ επιμένει:"Είναι ξεπερασμένη η συνταγή ΔΝΤ. Να σωθεί η Ελλάδα, να φύγουν όσοι την πολεμούν"!


http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/DELOR.pngΟ Ζακ Ντελόρ ζητά από τους ηγέτες της ευρωζώνης να σώσουν την Ελλάδα και να επιβάλουν ρήτρες σε όσους δεν προάγουν το πνεύμα συνεργασίας, όπως η Σλοβακία και η Φινλανδία, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ότι η σωτηρία της Ελλάδας είναι προϋπόθεση για τη σωτηρία του ευρώ.

Αναφερόμενος στη συνταγή που ακολουθεί η Ελλάδα, επισημαίνει ότι υπάρχει επιμονή στο πνεύμα του ΔΝΤ και σε παλιές πρακτικές, ενώ σημειώνει ότι σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα έχει χάσει το 10% του ΑΕΠ της! "Ποια λογική προσπάθεια μπορεί να καταβάλει η χώρα για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από αυτές τις συνθήκες", αναρωτιέται.

Ο κ. Ντελόρ είναι υπέρ της εξόδου χωρών από το ευρώ, όμως δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, αλλά σε όσους δεν υπακούν στο κοινοτικό πνεύμα, όπως η Φινλανδία και η Σλοβακία λέγοντας ότι "το να συμμετέχεις σε ένα κοινό νόμισμα προϋποθέτει να έχεις αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος".

defencenet.gr
  
Σχολιασμός: Η συστάσεις αυτές θα είχαν νόημα, εάν υπήρχε γενικότερα στη σημερινή Ευρώπη και μεταξύ των Λαών, αίσθημα αλληλεγγύης και δικαίου. Όταν οι "ηγέτες" της Ευρώπης, στους οποίους απευθύνεται ο κ. Ντελόρ, κάνουν εξ αρχής σχέδια, αποκλειστικά για το πως θα ξεπουλήσουν ακόμα και τα χρυσά δόντια του "μακαρίτη" όταν έλθει η ώρα, τότε δεν υπάρχει έδαφος να καρπίσουν τέτοιες παρεμβάσεις...Την Ευρώπη όχι των Λαών...αλλά των λίγων και των τραπεζών.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets