Clock & Translate

17 Δεκεμβρίου 2012

Εντός της ημέρας η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι της ΔΕΗ

Στον Άρειο Πάγο συζητείται το αίτημα του κ. Στουρνάρα, για "πάγωμα" της δικαστικής απόφασης, που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ     

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «παγώνει» την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ. Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο.
Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.
Πάντως, δεν αποκλείεται μέσα, στην ημέρα, ο κ. Φουρλάνος να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να αναστέλλει προσωρινά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο
Τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου απέκλεισαν το πρωί της Δευτέρας πολίτες που αντιτίθενται στο χαράτσι μετά από τις πληροφορίες που είχαν ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε διακοπές ρεύματος σε λογαριασμούς, στους οποίους δεν έχει πληρωθεί η έκτακτη εισφορά.
Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΔΕΗ από τον οποίο ζήτησαν να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος στους πολίτες που έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους.
Ταυτόχρονα, ανέφεραν ότι καταθέτουν εξώδικο, «πληροφορώντας τους αρμόδιους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της Επιχείρησης».
Παράλληλα, μίλησαν για αντισυνταγματικότητα του μέτρου της είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι «Πολίτες κατά του χρέους» ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τρίτης και πάλι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets