Clock & Translate

30 Ιουνίου 2011

Κοινοβουλευτική Δικτατορία. Η επίσημη παγκόσμια πρώτη.


Γράφει ο Ελ. Σκοπευτής.

Είναι παγκοσμίως γνωστό πως στην Ελλάδα, πριν από περίπου 2.500 χρόνια, γεννήθηκε η έννοια της Δημοκρατίας. Είναι επίσης σε όλους γνωστό πως υπήρξαμε το κέντρο του πολιτισμού. Εδώ, σε αυτόν τον μέχρι πρότινος ευλογημένο και νυν καταραμένο τόπο, γεννήθηκαν τέχνες, επιστήμες, ποίηση, λογοτεχνία, ιατρική κτλ κτλ.

Η παγκόσμια κοινότητα, έχοντας τις επιστημονικές και όχι μόνο, βάσεις της εδώ (παρόλο που δεν το παραδέχεται), δανείστηκε γνώση, λάμψη και αίγλη που φέρει σε όλες σχεδόν τις σύγχρονες δραστηριότητες της. Από κτίρια, κατασκευές, επιστήμες, γλώσσα και πολλά, πολλά άλλα. Υπήρξαμε η γενέτειρα πάσης φύσεως και έννοιας ελευθερίας του ανθρώπου και του πνεύματος αυτού. Ίσως πάλι, αυτός να είναι και ο λόγος της σημερινής μας αντιμετώπισης από κέντρα και υπαλλήλους της Νέας Τάξης που ως γνωστό κουβέντα δεν θέλουν να ακούσουν για οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας του ανθρώπου.

Φαίνεται παρόλα αυτά όμως πως στην Ελλάδα των πολλών αιώνων, η μοίρα επιφύλασσε και άλλη μία παγκόσμια πρωτιά. Μπορούμε να λέμε πλέον πως μετά και τα χθεσινά γεγονότα εντός και εκτός της Βουλής για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ή μνημονίου 2 (γιατί αυτό αφορούσαν τα επεισόδια), ότι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, γέννησε και επίσημα πια εχθές την έννοια της Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας.

Ας χαιρόμαστε αυτούς που μας κυβερνάνε κι εμάς που τους ψηφίζουμε.

Καλή λευτεριά. 

Σχολιάστε:

Blogger Widgets