Η κυβέρνηση, αδυνατώντας να βρει αποτελεσματικότερες λύσεις για αύξηση των κρατικών εσόδων, επανέρχεται ξανά και ξανά στη φορολόγηση των πάντων, δείχνοντας ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' ό,τι συμβαίνει γύρω της.
Τώρα εξετάζει σχέδιο για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα, των τόκων των καταθέσεων, όπως και επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Ειδικότερα, μελετάται ο συνυπολογισμός των τόκων στο φορολογητέο εισόδημα και η φορολόγησή τους με την κλίμακα, αντί αυτοτελώς με 10%, όπως συμβαίνει σήμερα. Επίσης, μελετάται η επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και στους φορολογούμενους με εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται από την κυβέρνηση αναμένεται να προστεθούν τα δύο παραπάνω μέτρα, ενώ θα προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων με συντελεστή 20%.
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.
Επίσης εξετάζονται η αύξηση της προκαταβολής φόρου, το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογουμένους, η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
Σχολιάστε: