Clock & Translate

01 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ-"Λουκετο στη χρηματοδότηση του κράτους-ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!


Αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα η αμερικανική Γερουσία απέρριψε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο χρηματοδότησης -περιορισμένης χρονικής διάρκειας- της κυβέρνησης που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο οποίο υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του αμερικανού προέδρου Ομπάμα (Obamacare).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πλέον αναστέλλει τη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να στείλει στα σπίτια τους με άδεια άνευ αποδοχών το μη απαραίτητο προσωπικό του δημόσιου τομέα, δηλαδή πάνω από 800.000 δημόσιους υπαλλήλους, καθώς η Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, με ψήφους 54 κατά και 46 υπέρ η Γερουσία όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί απέρριψε τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την Υγεία και το έστειλε και πάλι πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Χωρίς ουσιαστική συμφωνία μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων (που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων) και των Δημοκρατικών (που ηγούνται στη Γερουσία) έπαψε να λειτουργεί και πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες αρχίζουν να κλείνουν με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets