Clock & Translate

01 Οκτωβρίου 2013

«Τι θα γίνει με τους ψηφοφόρους της ΧΑ»;


Αναλυτικά ρεπορτάζ φιλοξενούν και σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες με λεπτομερείς περιγραφές των συλλήψεων, των αντιδράσεων και του κλίματος που επικρατεί μετά από μιαν επιχείρηση «αποκεφαλισμού» της ΧΑ, που χαιρετίστηκε στη Γερμανία ως τομή στα πολιτικά 
χρονικά της χώρας.

«Προς διάλυση η ελληνική κοινωνία» 

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί στις...
τάξεις των σχολιαστών σε σχέση με τους ψηφοφόρους που στράφηκαν στο κόμμα όχι από ιδεολογική ταύτιση με τη ναζιστική ιδεολογία, αλλά γιατί νόμιζαν ότι θα έβρισκαν «αποκούμπι» στα προβλήματά τους από την οικονομική κρίση.

«Τί θα γίνει με τους 500.000 ψηφοφόρους του κόμματος που σήμερα έχουν ανέβει στο ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση», αναρωτιέται ο σχολιαστής της Tagespiegel του Βερολίνου. «Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ανήκουν στους νοσταλγούς του Χίτλερ. Το κόμμα είναι δημιούργημα της κρίσης, στις τάξεις του προσέρχονται κυρίως νέοι που δεν έχουν δουλειά και προοπτική.

Κανείς δεν ξέρει, σε περίπτωση απαγόρευσης της ΧΑ, προς τα πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι της, οπωσδήποτε όμως όχι στα κόμματα του κέντρου. Άρα ακόμη κι αν απαγορευτεί, δεν αναμένεται να γίνει κάτι. Οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο περισσότερο σπρώχνουν την Ελλάδα στη ύφεση με αυστηρά μέτρα λιτότητας, τόσο περισσότερο η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα κινδυνεύουν να διαλυθούν ολοκληρωτικά», καταλήγει ο σχολιαστής.


Σχολιάστε:

Blogger Widgets