Clock & Translate

06 Αυγούστου 2013

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ‏


Η εκλογική τους συντριβή θα είναι τέτοια που θα τους εξαφανίσει μια και για πάντα από τον πολιτικό χάρτη. Μέχρι τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνουν ... αντάρτικα 

Το ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη σε ότι αφορά τον κυβερνητικό θίασο που κυβερνά την Ελλάδα, είναι εδώ και πολύ καιρό διαπιστωμένο από τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Φροντίζουν άλλωστε να το αποδεικνύουν καθημερινά. Τα παραδείγματα ακραίας σήψης των ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια ξεπερνούν κάθε μορφή επιστημονικής φαντασίας.

Όλα δείχνουν πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας μαζί με τα επιτελεία τους είναι οι μοναδικοί αμετανόητοι της όλης ιστορίας, αλλά και οι μοιραίοι αφού οδηγούν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Ωστόσο οι βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων «ΠΑΣΟΚ» και ΝΔ, αισθάνονται εγκλωβισμένοι. Έχουν καταστεί άβουλοι εντολοδόχοι, με αποτέλεσμα να γίνονται απολύτως διακριτές οι αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα συνεχή «αντάρτικα» και οι «παντιέρες» που έχουν σηκώσει. Αυτό βέβαια καθόλου τυχαίο δεν είναι και εννοείται πως δεν το κάνουν για το καλό του ελληνικού λαού.

Δημοσιεύματα και διαρροές των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για προσπάθεια απόδρασης πολλών από αυτών από την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι δημοσκοπήσεις που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι οι περισσότεροι εξ΄ αυτών δύσκολα θα βρουν την ίδια τους την ψήφο (άντε και των συγγενών τους) στις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν. «Πατώντας» σε αυτές τις πληροφορίες καταλαβαίνουν πως το «αντάρτικο» τα έχει όλα και συμφέρει, για αυτό και δε θα πρέπει να φανεί καθόλου παράξενο αν συνεχιστούν τα «χτυπήματα» και η αμφισβήτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Προς το παρόν, αυτός σηκώνει το μεγαλύτερο «βάρος» των «επιθέσεων» της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Όπως λέει και ο σοφός λαός, «χτυπούν το σαμάρι» για να τα ακούσει ο γάιδαρος. Παρόλα αυτά, η βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ» Θεοδώρα Τζάκρη, πριν από λίγες μέρες είπε στη Βουλή, ότι ο πρωθυπουργός «ξεπουλά τη χώρα». Ο άμεσος κίνδυνος διαγραφής βέβαια, την ώθησε μετά από λίγη ώρα να ανασκευάσει εσπευσμένα τις δηλώσεις τις. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, από την άλλη πλευρά, μίλησε ακόμα και για αλλαγή πρωθυπουργού, χωρίς να αλλάξει η παρούσα σύνθεση της Βουλής. Έχουν συνηθίσει βέβαια και το παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως έχει δημιουργήσει «σχολή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι ωστόσο ρίχνουν τα «βέλη» τους προς τον Γιάννη Στουρνάρα, με την δεύτερη να "κόπτεται" δήθεν για τους πλειστηριασμούς των κατοικιών. Πολλοί ακόμα καραμανλικοί βουλευτές αλλά και η βάση της ΝΔ είναι «πυρ και μανία» με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συρρίκνωση του κόμματος και για την ακροδεξιά στροφή που επέβαλε με το ζόρι στην παράταξή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΝΔ σύντομα θα έχει την ίδια μοίρα που επεφύλαξε και για το «ΠΑΣΟΚ» ο ελληνικός λαός.

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν μεθοδικά, (όσο μπορούν να το κάνουν αυτό) τις επόμενες κινήσεις τους και είναι βέβαιο ότι η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Από τη μια οι βουλευτές θέλουν αυτή η κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2014 και να βρουν εκεί καταφύγιο, απομακρυνόμενοι από την «καυτή» κεντρική πολιτική σκηνή. Από την άλλη όμως, το φθινόπωρο και γενικότερα το επόμενο δίμηνο είναι πολύ κοντά και στα τέλη Σεπτέμβρη, μια εβδομάδα μετά τις γερμανικές εκλογές, καταφθάνει το κλιμάκιο της τρόικα με νέα άγρια μέτρα λιτότητας και το νέο Μνημόνιο. Με λίγα λόγια σκούρα τα πράγματα για την κυβέρνηση.

Όσοι «τολμηροί» έχουν απομείνει σε αυτή την κυβέρνηση και βγαίνουν δημοσίως να υπερασπιστούν το κυβερνητικό «έργο», «εισπράττουν από την εξέδρα βροχή δεκάρικα». Πρόσφατα παραδείγματα, οι έντονες αποδοκιμασίες της Φώφης Γεννηματά στην Τρίπολη και του «κόκκινου» Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Ηρώδειο. Τα κυβερνητικά στελέχη δε μπορούν να σταθούν πουθενά και αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού είναι μέλη της χειρότερης και πλέον λαομίσητης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά.

Εδώ και τέσσερα χρόνια τσακίζουν, ισοπεδώνουν και καταστρέφουν τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Σα να μη φτάνει αυτό, βγαίνουν και πανηγυρίζουν κιόλας, λένε ότι σώζουν τη χώρα. Η αλαζονεία και η έπαρσή τους έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Κάνουν πως δε βλέπουν την ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν σπείρει. Όλα αυτά βέβαια δημοσίως γιατί πλέον σε ιδιωτικές συζητήσεις, εκφράζουν ανοικτά τον φόβο τους για αυτά που έρχονται και δε θα μπορούν με τίποτε να υπερασπιστούν. Οι άνθρωποι, ξεκάθαρα, ζουν σε άλλο πλανήτη.

Σε έναν χλιδάτο κόσμο και σε μια γυάλα που έφτιαξαν, αλλά τη βλέπουν να σπάει και ο θόρυβος να κάνει πάταγο. Ας κάνουν αυτό που πρέπει τώρα. Ας παραμερίσουν και η Ιστορία θα τους κρίνει. Αν παρατείνουν έστω και λίγο την παραμονή τους στην εξουσία, θα κάνουν την εκλογική «απόδραση» του Κώστα Καραμανλή το 2009 να μοιάζει με παραμύθι για μικρά παιδιά. Η εκλογική τους συντριβή θα είναι τέτοια που θα τους εξαφανίσει μια και για πάντα από τον πολιτικό χάρτη. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό. Το χειρότερο για τον ελληνικό λαό θα είναι μέχρι να προκηρύξουν τις εκλογές να μην υπάρχει πια χώρα…

Σχολιάστε:

Blogger Widgets