Clock & Translate

07 Αυγούστου 2013

Πληθαίνουν τα όπλα που έχουμε κατά των δανειστών ...


... Που όμως δεν εκμεταλλεύεται και δεν αξιοποιεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» Καταιγισμός σε ρυθμό πολυβόλου ήταν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις έγκυρων διεθνών προσωπικοτήτων ότι πρόγραμμα δεν βγαίνει, ανάπτυξη και ανάκαμψη δεν φαίνεται, ούτε έξοδος στις αγορές το 2014, όπως διαφημίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.



• «Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δήλωσε ο αμερικανός οικονομολόγος καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να αλλάξουν ρότα, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους. 

Επισημαίνοντας μάλιστα την σημασία που έχει η στήριξη της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους της ΟΝΕ. 

Καυστικός όμως ήταν με την πώληση της ΔΕΠΑ, λέγοντας ο υιός Γκάλμπρεϊθ ότι «ένα μονοπώλιο αερίου, αποτελεί μια μηχανή που κόβει χρήμα με σταθερά έσοδα. Παραιτείται λοιπόν κανείς από μια σταθερή πηγή εσόδων, για να εισπράξει σήμερα λίγα χρήματα; 

Το κάνει μια κυβέρνηση όταν πιστεύει ότι δεν θα επιζήσει για πολύ»! 

• Απόλυτα κατηγορηματική, ότι η «τρόικα» πρέπει να τα μαζεύει από την Ελλάδα, είναι η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Λουξεμβούργια Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία σε συνέντευξη της στην «Καθημερινή» δήλωσε ότι «οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την ''τρόικα''» και ότι «ο χρόνος της τελείωσε». 

Ηχηρό μήνυμα για λάθος επιλογές έστειλε στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες». (Ας το έχετε υπ' όψη κ. Παπούλια μια και τώρα θα πρέπει να υπογράφετε τα Προεδρικά Διατάγματα για απολύσεις που θα αποφασίζονται εν άγνοια του Κοινοβουλίου). 

• Όμως, πιο ηχηρή ήταν η δημόσια αντίδραση της Βραζιλίας που καταψήφισε προχθές την απόφαση του ΔΝΤ για χορήγηση της δόσης προς την Ελλάδα, διότι είναι εκτός τροχιάς η δημοσιονομική εξυγίανση! 

Όλες αυτές τις δυνατές φωνές, που κτυπάνε την καμπάνα ότι μας έχουν βάλει σε λάθος δρόμο, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι έχουν γίνει λάθη σε βάρος της Ελλάδας, όπως δήλωσε και ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Λέτα μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» και στις συζητήσεις με την Μέρκελ και το Σόιμπλε, απαιτώντας να γίνουν τροποποιήσεις προς το ευνοϊκότερο των όρων του Μνημονίου. 

Σχολιάστε:

Blogger Widgets