Clock & Translate

27 Αυγούστου 2013

Γιατί οι έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις "μυρίζουν" εκλογές


Είναι παράδοξο να γίνεται λόγος για κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις -κι όχι μόνο,λένε και για ΕΛΑΣ- λίγους μόλις μήνες μετά από τα πρωτάκουστα που έγιναν. Όταν ένας Α/ΓΕΣ ο Κωστας Γκίνης αποστρατευόταν μετά από...οκτώ μήνες θητείας! Όμως στην Ελλάδα οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μετατραπεί σ΄ ένα καθαρά πολιτικό παιχνίδι. Και γι΄ αυτό όσοι τις συνδέουν ακόμη και με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν για σεναριολογία. 

Η “μόδα” άρχισε το 2009 όταν τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε κρίσεις στις ΕΔ χρησιμοποιώντας τη διόλου πιστευτή δικαιολογία ότι “κάνουμε κρίσεις τον Αύγουστο όπως και οι Τούρκοι”! Ακολούθησαν οι εκλογές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τη ΝΔ στην αντιπολίτευση να πιστεύει ότι έχει διορίσει πιστή στην Συγγρού στρατιωτική ηγεσία! Γιατί αυτό ήταν το νόημα των πρόωρων κρίσεων. Και αυτό εξακολουθούν να πιστεύουν τα επιτελικά στελέχη των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων. Ότι πρέπει να προλαβαίνουν να διορίζουν ηγεσίες που θα τις ελέγχουν ως κυβέρνηση ακόμη και ως αντιπολίτευση.

Όλα αυτά βέβαια είναι ανοησίες αφού η ιστορία έχει δείξει ότι η εκάστοτε ηγεσία μένει πιστή σ΄ όποιον κυβερνά. Στον μόνο τομέα που μπορεί να φανεί χρήσιμη στην αντιπολίτευση είναι...τα ρουσφέτια, διόλου ασήμαντο θέμα βέβαια για τους κομματικούς μηχανισμούς.

Έτσι και τώρα η φημολογία -που υπάρχει εδώ και καιρό- για αλλαγές στην ιεραρχία σε κάποιους “μυρίζει” εκλογές.

Πηγές από το ΥΠΕΘΑ πάντως επιμένουν οτι αν -και τονίζουν το αν- γίνουν “νικολοβάρβαρα” όπως είναι γνωστές οι έκτακτες κρίσεις η αιτία θα είναι η επιλογή της πιο αποτελεσματικής ηγεσίας και τίποτα περισσότερο.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets