Clock & Translate

12 Ιουλίου 2013

"ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Μέρκελ - Β.Σόιμπλε: "Ξεχάστε κούρεμα του χρέους"

Απορρίπτουν για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους οι Γερμανοί. Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις τους σε γερμανικές εφημερίδες τάσσονται κατηγορηματικά κατά μίας τέτοιας εξέλιξης.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο της εφημερίδας "Southwest Press" για αυτό το ενδεχόμενο η Μέρκελ απάντησε «δεν το βλέπω αυτό» επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει την προηγούμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, «μοναδικό γεγονός» το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη για χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα περνάει μόνο μέσα από αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές.
Για να εξηγήσει, μάλιστα, τους λόγους της άρνησής του για ένα νέο «κούρεμα» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξηγεί ότι, σε αυτή την περίπτωση, «κανείς επενδυτής δεν θα ήθελε να αγοράσει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα».
Παρόλα αυτά, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης, υπενθυμίζοντας ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει από πέρσι να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας στήριξης όταν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως στο τέλος του 2014».
Ας τα ακούει η ελληνική κυβέρνηση που προσδοκά σε μείωση του χρέους για να… δει την ανάπτυξη.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets