Clock & Translate

24 Ιουλίου 2013

Κυβερνητικό κόλπο σε συνεννόηση με συνδικαλιστές και κόμματα, με αντάλλαγμα την εξαίρεση των αρεστών από την διαθεσιμότητα;


Σε κύματα ετοιμάζονται απολύσεις και στα Υπουργεία. Στο πρώτο κύμα περιλαμβάνονται 1446 υπάλληλοι κυρίως Υ.Ε. και Δ.Ε. από τα Υπουργεία : Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Εξωτερικών και ακόμη 1200 εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ενώ το δεύτερο κύμα θα έλθει περί τις αρχές Οκτωβρίου και το τρίτο τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι οριζόντιες απολύσεις σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου Τομέα. 

Με τον τρόπο αυτό δεν αγγίζουν μεγάλες μάζες υπαλλήλων ώστε να διακινδυνεύσουν μαζικές αντιδράσεις. Οι δε συνδικαλιστές φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε περιορισμένες και για τα μάτια των υπαλλήλων αντιδράσεις, ενώ στην πραγματικότητα θα «βολέψουν» λιγοστούς αρεστούς.

Φαίνεται ότι τελικά η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση των ξενόφερτων επικοινωνιολόγων και την συνεργασία κομμάτων και συνδικαλιστών, μοιράζει θέσεις και έτσι εξασφαλίζει την ανοχή των παραπάνω εις βάρος του μεγάλου όγκου του λαού.

Κατάφερε, να αδρανοποιήσει συνδικαλιστικούς φορείς οι οποίοι εκφράζουν κλάδους πλήττονται από υψηλή ανεργία, ή οποία θα διογκωθεί με τις νέες απολύσεις ,τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Το μείζον ερώτημα είναι γιατί δεν αντιδρούν οι σχεδόν 2.000.000 άνεργοι, πολλοί από τους οποίους στρογγυλοκάθονται στις καφετέριες; Που είναι οι συνταξιούχοι οι οποίοι λιμοκτονούν  Τι ακριβώς περιμένουν; Την ανατροπή της κατάστασης προς όφελός τους από τις κινητοποιήσεις μιας χούφτας αφυπνισμένων και τις κατακερματισμένες κομματοκρατούμενες πορείες;

Μετά και τα παραπάνω, σε συνάντηση εκπροσώπων διαφόρων ευαισθητοποιημένων ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνται στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις και δράσεις, ετέθη το ερώτημα αν πρέπει να αναστείλουν την δράση τους, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κυρίως νέοι άνεργοι!

Όσο για αυτούς οι οποίοι φέρονται να στηρίζουν υπογείως τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ προβάλλουν ως «αντιστασιακοί» μάλλον αναστολή διαθεσιμότητας έχουν πάρει, γιατί στα σχέδια της Κυβέρνησης, είναι και η «πάταξη» του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσω της «κινητικότητας» συνδικαλιστών.

Άλλωστε η…συνέπεια λόγων και πράξεων των κυβερνώντων και των Βουλευτών είναι γνωστή, όπως καταγράφεται μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και των μετέπειτα κυβερνητικών αποφάσεων 

Συμπερασματικά εάν δεν εκδηλωθούν μαζικές κινητοποιήσεις, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, η χώρα και οι πολίτες είναι καταδικασμένοι.

Ίων Πολιάδης.
Σχολιάστε:

Blogger Widgets