Clock & Translate

16 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας ΤΑΙΠΕΔ αγνοούν το ΥΠΕΘΑ και επιμένουν στο κλείσιμο αμυντικών βιομηχανιών.


Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Α.Σαμαρά και την αποφασιστική θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Αμυνας - της αρμοδίας ΑΝΥΕΘΑ κ. Φώφης Γεννηματά και του Υπουργου κ. Δ.Αβραμόπουλου - υπέρ της εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ( ΕΑΣ -πρωην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ) εν λειτουργία, το Υπ. Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ θα έκαναν ειλικρινως πίσω και θα υλοποιούσαν την γραμμη Μαξίμου.



Ελα όμως ότι το οικονομικό επιτελείο και οι εντεταλμενοι για το ''ξεπουλημα'' της κρατικής περιουσίας δεν καταλαβαίνει από αυτά και συνεχίζουν την ''υπονομευτική'' τους δράση!

Αντικειμενικός τους σκοπός είναι η πτώχευση και εκκαθάριση της εταιρίας ΕΑΣ,όπως από την αρχή επιδίωκαν και επιχείρησαν με πολλούς τρόπους. Ο "2ος γύρος" του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ βασίζεται στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της εταιρίας αμυντικού υλικού και κατα συνέπεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Η προσπάθεια, σύμφωνα με την εδραιωμένη αντίληψη στελεχών του Πενταγωνου και της αμυντικής βιομηχανίας, γίνεται με σειρά ενεργειών ή παραλήψεων όπως π.χ.

-Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμού Διοίκησης προκειμένου να χαθούν οι υπαρκτές ευκαιρίες ξένων παραγγελιών που έχουν ορισμένο χρόνο ισχύς .Δεν είναι δυνατό να περιμένουν οι πελάτες πότε θα διοριστεί διοίκηση και να υπογράψει συμβάσεις...

- Η καθυστέρηση χρηματοδότησης της εταιρίας με δραματικές συνέπειες για την καθημερινή της λειτουργία - ακόμα και για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων/αποθηκών πυρομαχικών τίθεται οξύ θέμα με επιπτωσεις στην Δημόσια Ασφάλεια,λόγω ενδεχομενων κινδύνων τρομοκρατίας, σαμποταζ κλπ ... 

Είναι προφανές με όλα τα παραπάνω - που έχουν επισημανθεί από θεσμικά όργανα- ότι το Υπουυργείο Οικονομικών συνεπικορούμενο από το ΤΑΙΠΕΔ, προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τον Πρωθυπουργό κ. Αντωνη Σαμαρά και να ακυρώσει την δική του απόφαση για εξυγίανση και αναδιάρθρωση της εταιρίας εν λειτουργία..Ειναι δυνατόν να θελουν και να αφήνονται ελευθεροι κάποιοι να στραπατσάρουν τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σταμάτη που έχει εξειδικεύσει και διαβιβάσει την εντολή του αρμοδίως; 

Πάντως στους κύκλους της αμυντικής βιομηχανίας, στο Πεντάγωνο, στα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία , στο θεσμικό όργανο των εργαζομένων σε ανώτατο επίπεδο και στα κόμματα θεωρείται βέβαιο ότι ως προς την προσωπική συμπεριφορά και εμπλοκή του Υπουργού Οικονομικών κ Ι.Στουρνάρα '' οι μάσκες έπεσαν''! Και ξέρει τι γίνεται και το ανέχεται- αν δεν το καθοδηγεί'', είναι η επικρατούσα άποψη για τα όσα γίνονται και όσα παραλείπονται με αποτέλεσμα την χρεωκοπία των ΕΑΣ. Διότι, όπως υπογραμμίζουν οι καλά γνωρίζοντες, όσο και αν προσπαθεί ο ίδιος να αποστασιοποιείται από αυτόν τον υπονομευτικό σχεδιασμό "δείχνοντας" προς την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ ή την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου του, στην πραγματικότητα, λένε, αυτός είναι ο υπονομευτής με την στάση του.

Σχολιάστε:

Blogger Widgets